Nejste přihlášen/a.
Podle mého názoru je takový uměle vytvořený obor studia naprosto nadbytečný. Buď j e člověk technik a může být užitečný, nebo můžeb být blb a studovat ekomii.
Já souhlasím s Keplerem. Takový slepenec není k ničemu moc dobrý, nebudeš ekonom (to asi trochu více) ani strojař (méně, skoro vůbec, seznámíš se jen se základy).
Jestli ti jde učení, jdi radši na gymnázium.
Zřejmě proto, že mají jiný názor.
Podle mých zkušeností jsou nejlepší gymnázia.
Pokud odbornou školu, potom radši jen s jedním zaměřením.
Počet hodin je na všech středních školách ( ± ) stejný. Má-li škola místo jednoho zaměření dvě nebo více, je to vždy na úkor obou (všech). Hodinová dotace nestačí ani pro jedno.
Ale rozhodnutí je na tobě.
mojee - to, že na škole nejsou nějaké předměty ještě neznamená, že zaměstnavatele nebude zajímat, jestli je umíte
jinak já sama k tomuto oboru nic nevím, ale mám zkušenost z veletrhu středních škol, na kterém jsem byla s dcerou. jedna učitelka ze zdrávky tam nějaké učitelce ze základky vykládala o budoucím uplatněních zdravotnických asistentů takové bludy, že mi až bylo líto těch dětí, kterým to ta učitelka bude tlumočit. protože ta učitelka ze zdrávky buď vůbec netušila, jaké kompetence mají mít po vystudování jejich absolventi (to je dané legislativou) anebo naopak spíš se snažila školu vylíčit v co nejlepším světle, aby nalákala hodně zájemců.
a když jsem sama pak s holkou objížděla školy, které si vybrala, tak jsem se pak v praxi taky setkávala s něčím obdobným - když jsem se ptala na možnost uplatnění, tak mi začali učitelé vyjmenovávat, jaké TEORETICKÉ možnosti děti mají... a když jsem je zarazila, že teorii jsem si načetla, že mě zajímá zkušenost z praxe, tak z nich lezlo, že zaměstnavatelé po okolí upřednostňují vysokoškoláky - bakaláře, i když zaměstnanci s maturitou z jejich školy by na to odborností stačili.
takže možná i proto se liší názory - někdo ti něco řekne, aby tě nalákal, jiný řekne svoji zkušenost, další přidá taky svoji, ale zcela opačnou a další zase vychází z možností, které studium teoreticky dává a neví, jak to chodí v praxi... a všichni ti mohou tvrdit něco jiného, byť hodnotí stejný obor.
Já celkem souhlasím s vilikem. Také si nemyslím, že obchodka je k ničemu a jestli nejsi pevně rozhodnutá jít na vejšku, gympl ti nedoporučuji.
Pokud nad tím tak přemýšlím, tak z mého nejbližšího okolí pouze moje sestra pracuje celý život v oboru, který vystudovala. Pokud jsi schopná, přizpůsobivá, ochotná učit se novým věcem je klidně možné, že v životě budeš dělat úplně něco jiného, než vystuduješ. Takových lidí je spousta.
Je dobré přemýšlet, jaké možné uplatnění je z určité školy, ale v životě může nakonec být vše úplně jinak..
Např. jedna moje kamarádka má potravinářskou, v tomto oboru dělala snad jen 2 roky, prošla zdravotnictvím, marketingem, nakonec dělala korekce textu...další-zdravotní laborantka skončila v komerčce, synova přítelkyně s vysokou textilní je na ministerstvu v administrativě... člověk míní, život mění. Schopný člověk se uplatní vždy a jestli tě ta škola oslovila, zkus to.
Já myslím, že si děláte úplně zbytečné starosti. Jestli budete kysnout na ÚP s ekonomkou, gymplem nebo průmyslovkou je úplně jedno. To, že člověk dokončí školu dnes vůbec neznamená, že najde práci.
Je spousta lidí se školami i praxí a mimo Prahu nemají šanci nic najít.
Pokud jde o "podnikatelskou fakultu" tak je možné, že se tam po čtyřech letech předraženého studia dozvíte, že bez vstupního kapitálu to opravdu, ale opravdu nejde...
P.S.
Je experimentálně dokázáno, že podobně jako vyfukováním cigaretového kouře do umyvadla nevzniká zlato, tak ani pozitivním myšlením nevznikají pracovní místa.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.