Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak překonat strach z nového kolektivu?

Od: holkaaa odpovědí: 2 změna:
Půjdu na průmyslovku na obor strojírenství. Jenže se strašně bojím nového kolektivu. Ono je jasný, že tam budou spíš kluci a já se sice nemaluju, nesnáším nakupování a takový ty holcici věci, ale i tak jsem spíš dívčí povahy a bojím se, že do klucici třídy prostě nezapadnu. Taky se bojím, že mě budou strašně podceňovat a brát za tu hloupouckou dívku, už jen kvůli tomu, že půjdu na technický obor, který je spíš pro kluky... Nevíte jak se nějak prosadit v tom kolektiv? Taky mě hodně mate, proč víc holek nezkusi technické obory, jako je třeba to strojírenství? Většinou si to vysvětlím tak, že holky co mají dobrý známky a baví je matika i fyzika, dokonca i technika, tak jdou na gympl... No, a teď se budu stresovat, víc jak půl, kvůli novému kolektivu:DD a jestli si někdo bude myslet, že tam lezu jen kvůli klukum, protože ostatní by do mě řekli, že půjdu na gympl, na který nechci, tak mě už úplně dorazí:DD

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Třeba se obáváte úplně zbytečně. Právě proto, že děvčat tam bude méně si vás chlapci budou hýčkat a respektovat vás. Je jasné, že člověk má trému a strach z neznámého, ale ostatní jsou na tom určitě stejně. Nebojte se to přejde. Pokud jste kamarádská tak není důvod, abyste do kolektivu nezapadla.

liska*
hodnocení

3x

Buď klidná, i těm klukům vrtá v hlavě, jaké budou mít spolužáky. Jako holka navíc do jejich přirozené klukovské rivality nezasahneš. Nijak se nesnaž prosadit, to samo vykrystalizuje! Vyplavou na povrch vůdčí osobnosti, baviči, kliďasové i provokatéři... Ty třeba budeš tím zajímavým prvkem, kvůli kterému si někdy dají pozor na pusu. Každopádně v klukovském kolektivu není tolik falše. Pracovala jsem v chlapském kolektivu a mohu Ti říct, že s klukama líp vyjdeš, než s holkama, protože kluci víc jednají narovinu. Pokud jsi normální pohodová holka, tak se nemusíš nervovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]