Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Absolutní hodnota reálného čísla

Od: foxfirer odpovědí: 6 změna:

Zdravím, mám problém s vypočtením jednoho příkladu. Výsledek tam mám, ale za nic nemůžu přijit na to, jak se k tomuto výsledku dostat po svých. Kdyby tu byl někdo, kdo by to dokázal spočílal a poslat mi sem nebo na můj e-mail postup toho, jak to vypočítal, hodně by mi to pomohlo (příklad přikládám jako obrázek). Děkuji :)

Absolutní hodnota reálného čísla

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tak jsem se vrátil do školy a zkusil si to cvičně spočítat a musím přiznat, že mi to též nevyšlo. máte postup? A výsledek?

Já jsem na první pokus došel k výsledku -26/15. Netvrdím, že je správně, bral jsem to hákem a mám pár desetiletí pauzu v praxi *smich*.

doplněno 24.01.18 22:44:

Tak jsem dodělal, co jsem potřeboval a dal pokus č.2. Vzhledem k tomu, že jsem se trefil do uvedeného výsledku, tj. -32/15, mám splněno a potřetí to počítat nebudu. Postup sem až na výjimky nedáváme (co kdyby to někdo chtěl obšlehnout, že? To by nebylo správné!) tak sem hoďte svůj a můžeme pátrat po chybách.

doplněno 24.01.18 23:31:

odkdy je -0,36/0,9 rovno -4? Chyba je hned na začátku prvního řádku. Tak ještě jednou! Já si desetinná čísla převáděl na zlomky ve tvaru setin, pak se to krásně pokrátilo a nebyl problém s řády...

foxfirer
hodnocení

Postup právě není napsaný a mě osobně to vycházelo - 85/15. Pak jsem tam měl i jiné výsledky ale k tomu -32/15 jsem se prostě nedopracoval.

foxfirer
hodnocení

Tady je rozepsaný můj chybný výsledek.

Absolutní hodnota reálného čísla #2
foxfirer
hodnocení

Toho špatného začátku jsem si opravdu nevšiml. Každopádně i po opravě mi stále vychází chybné číslo -44/15 a na další pokus se už dneska vzhledem k tomu, že je skoro půlnoc necitím a radši to nechám na zítra. Každopádně děkuji za ochotu a čas. :)

hodnocení

2x

Druhá chyba je na konci řádku -2,8/(-7)≠-0,4 !

Ale stejně to nevychází, buď už blbnu nebo je tam ještě něco... Dobrou

doplněno 25.01.18 07:50:

Není zač, rádo se stalo.

foxfirer
hodnocení

Ale jo, ze zvědavosti jsem to ještě rychle projel tu chybu a po téhle opravě již vychází správny výsledek. Děkuji za pomoc. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]