Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám problém s vypočtením jednoho příkladu. Výsledek tam mám, ale za nic nemůžu přijit na to, jak se k tomuto výsledku dostat po svých. Kdyby tu byl někdo, kdo by to dokázal spočílal a poslat mi sem nebo na můj e-mail postup toho, jak to vypočítal, hodně by mi to pomohlo (příklad přikládám jako obrázek). Děkuji
Tak jsem se vrátil do školy a zkusil si to cvičně spočítat a musím přiznat, že mi to též nevyšlo. máte postup? A výsledek?
Já jsem na první pokus došel k výsledku -26/15. Netvrdím, že je správně, bral jsem to hákem a mám pár desetiletí pauzu v praxi .
Tak jsem dodělal, co jsem potřeboval a dal pokus č.2. Vzhledem k tomu, že jsem se trefil do uvedeného výsledku, tj. -32/15, mám splněno a potřetí to počítat nebudu. Postup sem až na výjimky nedáváme (co kdyby to někdo chtěl obšlehnout, že? To by nebylo správné!) tak sem hoďte svůj a můžeme pátrat po chybách.
odkdy je -0,36/0,9 rovno -4? Chyba je hned na začátku prvního řádku. Tak ještě jednou! Já si desetinná čísla převáděl na zlomky ve tvaru setin, pak se to krásně pokrátilo a nebyl problém s řády...
Postup právě není napsaný a mě osobně to vycházelo - 85/15. Pak jsem tam měl i jiné výsledky ale k tomu -32/15 jsem se prostě nedopracoval.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.