Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Chodím na střední školu a za rok maturuji.A jsem v angličtině levá.Dáte mi prosím nějaká tipy jak se naučit?Popřípadě nějaké stránky kde je vše vysvětleno (.např.: past simple...)
Děkuju moc za rady
1.) 2 kamarádky se zmiňovaly o stránkách, kde jsou lekce angličtiny dle stupně pokročilosti a to tak, že program Vám "háže"věty v češtině a Vy je překládáte do angličtiny. Následně Vám pak program větu opraví a přečte anglicky. A na opak. Řekne Vám to větu anglicky a Vy máte za úkol jí napsat a přeložit do češtiny. Myslím to znělo - říkaly něco jako "duolink"- ale pod tím jsem nic nenašla, tak by to mohlo být toto: duolingo.com/... (Vše je zdarma a ty kamarádky si to moc chválily).
2.)Dobré stranky jsou bbc.co.uk/... (ale vše je jen v angličtině).
3.) Na youtube je mnoho mluvených lekcí. Na youtube do vyhledavače zadáte: angličtina
4.) Hodně jazykovek půjčuje zjednodušené knihy (opět dle stupně pokročilosti), např. Pýchu a předsudek pro preintermediate na 100 stranách. (Ale někdy je to trochu otrava, neboť těch slovíček, co člověk nezná, je tam občas přece jen více, než by čekal ; )
Mě osobně pomáhalo vždy to, co jsem naposlouchala (od učitele, spolužáků, kamarádek...) Pak také když jsem byla na dovolené 3 týdny nucená intenzivně komunikovat a pouze anglicky, začala jsem anglicky i myslet a měla jsem i anglické sny...
Stránky bbc english byly před lety jiné. Vím, že jsem tam čerpala hodně gramatiku. Také se tam daly pustit mluvené lekce
s přepisem (napsané jako text). Napsala jsem to jako tip, ale jsou nyní již jiné.
Stránek je hodne, jen hledat. Poradim ti ted vzit doucovani nebo krz angliny + samouk, prip. si najit anglicky mluvici kamosku. Prazdniny v anglii idealne brigada + kurz angl. pro cizince... Nebo koukat na filmy s titulkama, poslouchat hudbu a prekladat si texty atd. atd. Pokud chces a neco pro to udelas, tak maturita nebude problem...
Jo a to "v anglictine myslet" je zasadni zlom, pak uz to jde samo...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.