Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr textu k recitaci

Od: judit odpovědí: 4 změna:
Dobrý den,
nepotrvá dlouho a půjdu na recitačníční soutěž. Jenže letos mám větší problémy s výběrem. Hledám tedy nějaký ne úplně krátký ani dlouhý text cca do půlky stránky A4. Hledám text, nikoli básničku. Ráda bych, aby byla vtipná a docela dobře zapamatovatelná. Nehledám 6žádnou parodii ani nic od Járy Cimrmana a podobných. Ne, že bych je neměla ráda, ale recitovat je čtyři roky za sebou není úplně nejlepší. Chodím na druhý stupeň základní školy.
Děkuji moc za odpovědi.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Seberte se a navštivte nejbližší veřejnou knihovnu - tam vám budou umět poradit, jsou zvyklí.

judit
hodnocení

Doufala jsem, že si vystačíme s knižní zásobou doma, ale asi je toto opravdu nejlepší řešení. Děkuji za odpověď :)

iz*
hodnocení

0x

Judit, proč bys měla čtyři roky po sobě přednášet stejný text? Text si nejspíš na tak dlouho nezapamatuješ, budeš si jej muset pokaždé znovu připomenout a "nacvičit".

Podle mne bys klidně mohla každý rok přednést něco jiného. Chceš-li vycházet z domácí knihovny, měla bys uvést, které autory v ní máte.

Co bys řekla třeba Čapkově Knize apokryfů? Mně se moc líbí třeba "Svatá noc", je to pěkný "příběh", dobře se pamatuje, přestože je trochu delší, než bys chtěla.

Audioverze na webu ČRo.

Tady si můžeš stáhnout další Čapkova díla. Možná by tě zajímali jiní autoři (vše zdarma ke stažení z webu MLP.cz nebo můžeš prohlížet a číst online).

judit
hodnocení

Dobře, děkuji za radu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]