Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přestoupit na jinou středni školu?

Od: vaclav* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den , chtěl jsem se zeptat jestli má tady někdo zkušenosti s přestupem na jinou středni školu? A mohl by poradit. Když si chci domluvit schuzku s ředitelem nove školy ,aby jsme probrali podrobnosti mám mu napsat mail nebo přímo zavolat? A jestě prosím co by měl takový mail obsahovat? Děkuji moc za vaše odpovědi.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

V praxi často rozhoduje o přestupu zástupce a ředitel to jen podepíše. Domluvte si mailem nebo telefonem schůzku a nezapomeňte si vzít vysvědčení z předchozí školy.

skola
hodnocení

0x

Dohodnout si schůzku a jít se osobně představit.

vaclav*
hodnocení

Jasný takže mu mailem napíšu že mam zájem o jeho školu a mam mu nabídnout schůzku?
A myslíte že bude problém když jsem v druhaku na prumyslovce a chci jít na zdravku tak přestoupit na pololetí?

iz*
hodnocení

0x

Ano, mám zkušenosti s přechody z jedné střední školy na jinou.

Vyberte si SŠ, na kterou chcete přestoupit a osobně nebo telefonicky kontaktujte jejího ředitele. Nejste-li zletilý, dohodněte se napřed s rodiči, potom s ředitelem telefonicky dohodněte schůzku, na kterou s Vámi půjde alespoň jeden z rodičů.

Dále budete postupovat podle pokynů ředitele nové školy. Stávající škole přestup oznámíte teprve po vyjednání přestupu s vedením nové školy.

Pokud se přesto chcete na ředitele obrátit napřed e-mailem, měl byste v e-mailu zdůvodnit rozhodnutí pro "jeho" školu. Měl byste uvést, proč se o změnu oboru nebo školy zajímáte, neměl byste uvádět negativní hodnocení stávající školy.

A v neposlední řadě si dejte pozor na gramatiku a pravopis > ten e-mail bude první vizitkou, kterou o sobě řediteli dáte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]