Nejste přihlášen/a.
Zdravím, před pár lety jsem dělala přijímací zkoušky na víceleté gymnázium, ze kterého ovšem odcházím a mám otázku pro ty, kteří se vyznají v aktuálních nařízeních a zákonech ohledně přijímání studentů na gymnázia- kdysi byla možnost nedělat zkoušky, pokud žákův průměr nepřesáhl určitou hranici, sama jsem tak měla možnost na jedno gymnázium jít, nicméně teď po čtyřech letech si nejsem jistá, přece jen se toho dost změnilo. Můj dotaz tedy zní- je ještě studentům s průměrem 1,0 umožněno být přijat na školu bez testů, nebo zkoušky povinně dělají všichni uchazeči (bavíme se o gymnáziu)?
Děkuji a přeji pěkný den.
ještě před dvěma lety bylo na rozhodnutí ředitele střední školy, podle jakého klíče bude přijímat studenty. pokud se rozhodl, že je bude přijímat pouze podle průměru na vysvědčení, bylo to jeho rozhodnutí a mohl. od loňského roku jsou ovšem pro všechny maturitní obory zavedené povinné přijímačky z češtiny a matiky. k vysvědčení ze základky ředitelé sice přihlíží a někde si dělají i svoje vlastní školní přijímačky (pokud jim ty státní připadají nic nevypovídající), ale té státní části se uchazeč o studium nevyhne a v celkovém hodnocení přijímacího řízení musí mít váhu alespoň 60%.
Každá škola má svá kritéria pro přijetí. Já osobně si nemyslím, že jsou střední školy bez přijímacích zkoušek dobrá volba. Pro studenty je určitě lepší, když se na školu nedostanou, než když by z ní měli v průběhu prvního roku odejít, protože školu nezvládají. Tomu právě zamezí přijímací zkoušky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.