Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pětka v pololetí

Od: tu odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, chci se zeptat když v pololetí na střední škole dostanu kvůli velke absenci dvě 5 na vysvědčení jestli se potom dělá nějaký reparát nebo přezkoušení.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

3x

Kvůli absenci lze udělat přezkoušení do určitého termínu po vysvědčení. Zeptal bych se třídního učitele.

Já měl na střední pět neklasifikovaných předmětů, které jsem musel dohnat.

doplněno 18.01.18 15:21:

tak máš za pět. Vyřešeno. Teď máš půl roku na to, abys do konce roku známky z těch předmětů opravil. Ty pětky ti už ale zůstanou.

paw*
Petky zustanou. Ale do celkoveho prumeru se nepocitaji, resp do prumeru k prihlasxe na vysokou. A nikam se ani nepisou.
iz*

To záleží na ročníku. Za první až třetí ročník se do přihlášky píší známky z výročního vysvědčení. Pokud by se ale uchazeč hlásil ze 4. ročníku SŠ, musel by do přihlášky napsat známky z pololetí.

tu
hodnocení

Nemám nekvalifikiváno ale kvůli velké absenci jsem musel dopisovat velké množství testů na které jsem nebyl připravený proto jsem dostal za 5

hodnocení

2x

Kvůli velké absenci se nedává pětka ale "nehodnocen". Maturanta nemusí pustit k maturitě, ale jinak je to pouze informativní známka.

doplněno 18.01.18 17:30:

Berte to tedy jen jako varování - pokud nechcete propadnout, mákněte si, omezte "záliby" jako TV, hraní na mobilu apod. Místo toho si dvakrát přečtěte aktuální učivo. Případně požádejte učitelku o doučování.

iz*
hodnocení

2x

V případě vysoké absence byste neměl klasifikován. Ředitel školy vyhlásí termín pro dodatečné přezkoušení a uzavření pololetní klasifikace.

Opravná zkouška se dělá až po skončení školního roku, v případě, že žák neprospěl na konci roku.

doplněno 19.01.18 10:45:

Oprava: ... byste neměl být klasifikován.

V sekretariátu nebo na webu školy byste měl najít klasifikační řád (někdy bývá spojen se školním řádem).

hodnocení

1x

V pololetí za 5, ale na konci školmího roku nejhůře za 4 a postoupíš dále bez problémů. Reparát se dělá, až když máš v červnu za 5, zkazíš si zbytečně prázdniny!

doplněno 18.01.18 23:03:

Reparáty se většinou dělají poslední týden v srpnu.

hodnocení

1x

Hodnocení v pololetí, jako nedostatečné nebrání tomu, aby jsi byl připuštěn do pololetí druhého. Je to pouze zdvižený prst, že je asi něco špatně a je za potřebí se ve druhém pololetí lépe učit.

N - neklasifikace by bylo něco jiného - to by jsi pak dělal(a) ve druhém pololetí přezkoušení, aby ti vyučující mohli dát známku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma výroční vysvědčení

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]