Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak je to s komisionálním přezkoušením?

Od: chronic odpovědí: 3 změna:

Dobrý den

Studuji střední školu průmylovou školu. Učitelka AJ mě chce poslat na komisionálky (dále jen k.) za nedostatečnou z ústního zkoušení, celkový průměr mám za 3. Řekla nám, že hranice kdy půjdem nebo nepůjdem na k. je 3 (týká se průměru z ústního zkoušení). Už toto se mě zdálo divné. Jedná se o starší učitelku, co si na škole dělá víceméně co chce, např. klasicky prodlužuje hodiny. Z čestiny je přitom hraniční známka 4. To je zvláštní, když můžu mít horší známky z rodného jazyka než z cizího, že? V pondělí mi řekla, aby jsem se do středy naučil 2 témata, (cca 50 otázek). To je obzvlášť pro mě nemožné, v AJ plavu a do toho se uzavírají známky z dalších předmětů. Také mi řekla, že pokud se ve středu nenechám vyzkoušet, ve čtvrtek jsou k. a tam budu zkoušený ze všech 3 témat, co jsme probrali za pololetí. Takže v případě, že je to pravda, dozvěděl jsem se o termínu k. 2 dny předem. Otázkou je: Kdy se konají k. a je možné výžadat si náhradní termín? Když mám cekovou známku za 3 (z ústního zkoušení 5), musím jít ke k.? Kdo určuje hranici, kdy se má jít ke k.?
Díky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hoststary*
hodnocení

3x

Místo frflání a kritizování učitelky byste se měl raději učit. To, co vám předkládá jako možný scénář zřejmě platí ještě do konce pololetí, kdy máte možnost si známku opravit alespoň na dostatečnou a jak píšete, paní učitelka vám dává šanci!.

V případě, že žák dostane nedostatečnou (pětku), prostě máte pětku. Sice zřejmě můžete jít do druhého pololetí, ale pokud budete mít pětku i na konci, tak máte šmytec a čtyři roky školy jsou ohrožené. S pětkou byste nešel k maturitě, jedině zapracovat, požádat o předzkoušení (na konci prázdnin) a pokud si pětku opravíte, pak požádat o dodatečnou maturitu (asi až na podzim).

Takže se seberte, pěkně se intenzivně učte. Komisionární přezkoušení je pro vás spíš dobroniní, protože při tomto způsobu ověření výsledků učení zkouší komise, složená alespoň ze dvou vyučujících, tedy učitele + dalšího nezávislého učitele a o komisionárním přezkoušení se provede zápis. Takže pokud si myslíte, že vaše učitelka je příliš náročná, máte oporu v dalším vyučujícím, tedy komisi. .

iz*
hodnocení

1x

Z Vašeho popisu nelze situaci posoudit. Na webu nebo v sekretariátu školy je k dispozici klasifikační řád, s kterým jste byl navíc seznámen na začátku školního roku.

Komisionální zkoušky se skládají v několika případech, z Vašeho popisu neodhadnu, o co konkrétně jde ve Vašem případě.

→ nedostatečná docházka → v tom případě by žák nebyl klasifikován, proto se skládá dodatečná zkouška (týká se i pololetí)

→ docházka je sice v pořádku, ale žák má málo známek, protože z nějakého důvodu neabsolvoval všechny testy apod.

→ nedostatečný prospěch → v tomto případě by šlo o opravnou zkoušku, ale ta by přicházela v úvahu až na konci školního roku

Další možnost je v případě, že žák není spokojen s hodnocením a požádá (v případě nezletilého žáka požádají rodiče) o komisionální přezkoušení.

Poznámka: Střední školu navštěvujete, o studium jde až na VŠ.

chronic
Docházku mám dostatečnou, co se týká známky, vychází mi trojka. Tato znamka zahrnuje pisemne testy a ústní zkoušení. Z ústního mám 3 krát za 5, a učitelka mě proto chce poslat před komisi. Nespadám do ani jednoho z vámi uvedených kriteríí, takže si učitelka vymýšlela a asi nás chtěla postrašit ať se učíme Uvidím, co mi řekne dnes, Každopádně Vám děkuji za objasnění

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]