Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
je mi 24 a nemám školu... pouze ZŠ. 4 roky žiju z ID 3. stupně, mám hotové 2 ročníky strojírenské SŠ, ale to už je 8 let zpátky a hlavně jsem tomu nikdy nerozuměl...
Nedávno jsem se přestěhoval do města a našel si brigádu na pár hodin a zjistil jsem, že by to mohlo postupně a pomalu jít a zas se nějak vrátit do života. Jenže jen se ZŠ se to dělá blbě, že jo. Moc bych chtěl mít školu hotovou, mít lepší vyhlídky do budoucna. Nicméně vůbec nevím, jak to udělat, čím začít?
Nevím, co přesně bych chtěl dělat a na co mám předpoklady, nikdy mi s tím nikdo nepomohl. Další problém je, že jsem měl v 9. třídě ZŠ čtyřky, protože se můj zdravotní stav už v tu dobu hodně horšil, takže mám obavy, že mě nebudou chtít nikde. A rozhodně bych musel studovat dálkově, protože nemám nikoho, kdo by mě živil při studiu, v mém věku už rozhodně ne. Máte nějaký nápad, jak tuhle situaci začít řešit? Abych nedopadl, že budu do konce života dělat někde za minimální mzdu, nebo pobírat dávky... to nechci, z toho mám hrůzu.
Děkuju za každou radu, na případné dotazy klidně odpovím
Původně jsem chtěla navhnout pokračování původní školy, ale pokud jste strojařině nerozuměl, bylo by asi lepší se poohlédnout po jiném oboru.
Nevím, jestli by se Vám ještě věnovali v pedagogicko psychologické poradně, ale určitě byste měl uspět na úřadu práce, který také poskytuje poradenství k výběru povolání.
Máte-li ID III. stupně, nemůže Vás ÚP zaregistrovat jako uchazeče o zaměstnání, ale mohl by Vás zaevidovat jako zájemce o zaměstnání. Potom byste se pravděopodobně mohl zajímat i o rekvalifikační kurzy nabízené ÚP.
Z kterých předmětů byly ty čtyřky (abychom neradili obory, které by Vám nemusely vyhovovat)? A máte nějaké koníčky, zajímá Vás některá oblast nebo některý obor činnosti? Co jazyky (máte slušnou češtinu) a počítače?
Pro začátek si kupte knihu Zkušenost hlupáka aneb klíč k prozření, jak se zbavit brýlí - autor Mirzakarim Norbekov. Je to báječná kniha, která vám úplně změní život a pak půjde vše lépe.
Dobrý den. A nebylo by lepší se začít pídit po tom oboru, který by vás osobně nejvíce bavil? Kdybyste totiž studoval něco, co vás zajímá, budete v tom mít i lepší známky. Nemusíte studovat jen střední školu, nepřemýšlel jste třeba nad učebním oborem? Meze se vám nekladou. Čtyřky na základce ještě nevypovídají nic o tom, jak na tom jste s učením. Musíte si hlavně věřit. Asi by bylo nejlepší začít tím, že si projdete nabídku všech středních škol, které se nabízejí. Můžete klidně i na dálkové studium dojíždět do jiného města. Hlavní je, že víte, že svou situaci chcete změnit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.