Nejste přihlášen/a.
Vypadá to, že nezdárný "skorosyn" nebude připuštěn k maturitě. ![]()
Chci se zeptat mladších a méně sklerotických - co bude dál? Je mi jasné, že do školy musí dochodit aby měl uzavřený 4. ročník, čeká ho maturita v září... Ale - co má dělat, když budou mít ostatní "svaťák" a týden maturitních zkoušek? Flákat se doma?
Navíc si z vlastní zkušenosti nepamatuji, jak to bylo - po maturitě už se do školy nechodí, ne? Nebo jo? a vysvědčení dostane kdy - zároveň s úspěšnými maturanty nebo až v září?
nevíte jak to probíhá?
Děkuji za odpovědi.
2x
od sestry syn měl stejný problém. Ano o svatém týdnu byl normálně doma, pak dělal v srpnu reparát z jednoho předmětu a v září šel k maturitě, opět tu byli dva hoši co neuspěli-to pak rodiče žádali školu(není to automaticky) na povolení opakování ročníku a je pouze na zvážení školy zda je vezme, pokud ne, může se ještě žádat MŠMT.Když ani tady neuspějete tak bohužel jsou 4 roky studia k ničemu, nedostanete žádný papír že jste tam 4roky chodil a pouze neodmaturoval.
S první částí souhlasím a je také možné, že se dotyční rodiče obrátili s nějakou žádostí na MŠMT. MŠMT ale nemúže škole nařídit, aby umožnila neúspěšným žákům ročník opakovat, rozhodnutí je výhradně záležitostí školy.
2x
Já z mé lenosti a neochoty docházet na ekonomii mi bylo vzkázáno, že nebudu připuštěn k maturitě. Což MĚ osobně začalo být blbé a tak jsem se domluvil, že se vše doučím, nechám se přezkoušet a k té maturitě se dostanu. Během víkendu jsem se doučil všech 25 otázek k maturitě z ekonomie (to byl mazec) a začaly zkoušky. Né že bych dostával jedničky dvojky, spíše dvojky a trojky (ono se to prostě za dva dny nedalo stihnout), ale vyučující poznal že mám snahu a tak mě každou hodinu drtil. Nakonec jsem k maturitě došel a prošel v řádném termínu. Takže pokud v synovi je trocha jeho vlastní cti (vy ho nedonutíte), tak vždy je nějaká možnost. Já dělal soukromou podnikatelskou a s ohledem na rodiče, kteří mi školu platili jsem nechtěl mít ostudu. A myslím si že každému studentovi je blbé, když 4 roky tráví někde ve škole a pak všichni jdou k maturitě a on ne. Ale na to musí přijít on sám. Dělal 4 roky školu, aby z toho nakonec nic neměl?
Obávám se, že slovo "čest" není v jeho slovníku. Bohužel.
Už jsem nad ním zlomila hůl. Třeba když si "nabije čumák" tak se probere... Ale bude muset sám. Je dospělý.
Děkuji za podporu
0x
Školní rok žáků 4. - maturitních - tříd končí dříve než v případě nižších ročníků. Je to různé u různých škol, termín závisí na datu maturitní zkoušky. Obecně platí, že školní rok pro čtvrťáky končí týden před zahájením ústních maturitních zkoušek (jde o tzv. svatý týden). Žáci dostanou závěrečné vysvědčení, kterým prokazují ukončení SŠ. Žák, který není připuštěn k maturitě, vysvědčení dostane jen v případě, že by nesplňoval podmínky školy pro vykonání opravné zkoušky z předmětu, v kterém byl jeho prospěch nedostatečný. Pokud mu bude umožněno vykonat opravnou zkoušku, dostane místo vysvědčení tzv. "výpis". Do školy už nechodí - není kam
, protože výuka pro žáky 4. ročníku skončila.
Přesně tohle samé i mě potkalo, před pár lety... na konci školního roku jsem dostala "výpis", a vysvědčení až potom, kdy jsem dělala v srpnu reparát. V září jsem dostala klasické vysvědčení. Poté následuje maturita. Tu když neudělá, již nadále studovat nemůže, jak již bylo řečeno není kde, jelikož by měl 4.ročník zdárně ukončený a uzavřený.
I kdyby se mu to nepovedlo a maturitu neměl, svět se nezboří, pokud je šikovný a neztratí se, nemusíte se obávat že by měl problémy.
Hlavně buďtě při něm, podporujte ho, s tím že kdyby se to nepovedlo, tak že to půjde i bez, žádné vyhrožování apod. Psychika udělá své!
Držím pěsti.
Děkuji za odpovědi všem, bohužel u nás je to trochu jinak...
"Mladej" se na to totálně vykašlal - prostě nechce. Sice tvrdí že v září to udělá, ale takových tvrzení už proběhlo spousta. Jsou to jenom kecy. Ted žije tím, že bude mít 4 měsíce "Havaj" a co bude pak, to neřeší...
No, je mu 20, měl by mít rozum. Už je to jenom na něm jaký si zařídí život.
Měl všechny (možná i nadstandartní) podmínky, aby se mohl učit, když nechce, jeho problém. Třeba to časem pochopí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.