Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr střední školy

Od: lilx odpovědí: 5 změna:
Ahoj, za 3 dny mám odevzdat papír se školami, na které se chci přihlásit, musím si vybrat dvě. Ta první je jistá a to je cestovní ruch ve Varech, ale nyní se rozhoduji mezi tou druhou. A to hotelnictví - turismus,nebo obchodní akademie (ekonomika a podnikání) Takže bych se chtěla zeptat. Se kterou školou se uplatním víc? Lidé mi říkají že na té obchodce bych mohla mít více možností s povoláním(kdybych šla do i na VŠ) a zas na hotelovce prý ne, že je jisté,že bych skončila jen jako pokojská a tím vážně být nechci. Tak jestli někdo z Vás má zkušenosti s hotelnictvím? Nebo výhody a nevýhody na těhlech školách? Cokoliv, co víte. Prostě cokoliv pomůže. Díky
doplněno 12.01.18 14:56: Chci se dostat na ten cestovní ruch, kdyby mě vzali tak to bych byla velmi ráda,ale kdyby mě nevzali,tak budu muset bohužel na ty jiné školy..Určitě by mě bavilo jak hotelnictví tak i ta obchodka,ale nevím co by se mnou bylo v budoucnu kdybych šla na tu hotelovku..(Mimochodem matiku a jazyky zvládám atd.)Nechci pak litovat toho,že jsem si vybrala špatně a tak..Takže budu vděčná za cokoliv, co napíšete a za jakékoliv rady,co mi dáte.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

0x
Osobně bych volil ekonomku, protože je všeobecnější.
Na druhou stranu i s ekonomkou můžete být pokojská.
Berte to tak, že s ekonomkou můžete pracovat nebo podnikat v cestovním ruchu, ale s hotelnictvím budete mít menší ochotu poptávat práci mimo odvětví.

hodnocení

0x

Vítje to moc smutné, ale ono na tom ani moc nezáleží. Uvedu příklad z mé minulosti. Pracovaly jsme dvě na stejné pozici, já s ekonomkou a ta druhá se střeední zemědělskou a plat jsme měly stejný. Ona se uznává maturita tak jako tak a ve zbytku záleží na schopnostech a ochotě pracovat.

milannovotny

Mohl bych se zeptat co to vlastně konkrétně znamená ta ochota pracovat?

alen
hodnocení

0x

první bych si odpověděla jestli chci ještě studovat 4 roky anebo alespon 7 let. Pokud se spokojím pouze s maturitou tak je úplně jedno jestli cestovní ruch nebo hotelová škola, bude záležet na tom, jak budeš šikovná a jaké místo si potom najdeš. Pokud jde o obchodku, což si myslím, že je úplně něco jiného, syn ji má, tak tam matiky a jazyků měli tak málo, že pokud tě to baví, tak moc si nerozšíříš obzory, důležitá je tam ekonomika a hlavně účetnictví. Potom šel na výšku ekonomickou a dnes dělá ve státní správě. Ty si jsi však rozhodnutá asi jinak. Pokud bych byla přesvědčená o turistickém ruchu, tak bych zvolila dvě takové školy i z jiného okresu a pak bych šla na vošku. Jsem z Moravy a unás ve Frýdku-Místku na vošce holky už při škole jezdí s fišerem na zájezdy jako animátorky na 3 měsíce k moři, zdarma jídlo, zdarma ubytování a ještě si vydělají. Tot můj názor

ja*
hodnocení

0x

Moje sestřenka má hotelnickou školu a dělá managerku, takže to máš jedno a to samé. Já bych si buda tebou dala přihlášku na hotelnickou školu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]