Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chtěl bych se zeptat psal jsem test kde jsem kde jsem byl bohužel ohodnocen na bodu mezi uspěl neuspěl. Bohužel pro mě se systém přiklonil na tu horší stranu. Stručne na úspěšné zdolání testu bylo potřeba 60% 100% mělo být 22 bodů já dosáhl na 13 bodu což mi systém vyjádřil jako 59% po zamyšlení a přepočitání jsem zjistil že v tomto připadě lze vyčíslit 59% jako 12,98 bodu a 60% jako 13,2 bodu a moje otázka spočívá v tom že když test pracuje s celým číslem (nelze získat 0,5 ani 0,25 bodu) zda je tento ´rozsudek´ kompetentní a zda je možné o něm diskutovat.
Děkuji za názor
kdyz pujdes do obchodu si koupit neco za 60 kc a budes mit jen 59 kc. prodaji ti to nebo ne? uz se tesim az si pujdu pro auto za 60 000 kc a budu mit 1000kc slevu
Tohle není dobré přirovnání když si vezmete že 13/59=0,22033898305blablabla toto cislo vynasobím počtem procent k dosažení úspěsného zdolání testu 60 vyjde nám 13,22033898blablabla chápete že tohle není jenom o tročlence a Z tohoto výpočtu vyplívá že 100% není taky přesne 22 bodů ale taky nějakých 22,...
a nebo v obci pojedu 54km/h a policajtum budu rikat ze 4 se zaokrouhluje dolu takze sem jel jen 50km/h
To je ještě stupidnější asi nemáte přehled o tom jaký dělá policije odečet podle tolerance měření z radaru a podle tolerance z tachometru :D
neboj neboj... odecet je 3 km/h(osobni skusenost) a ted znova... policajtim nebo uradum budu rikaz ze 51km/h se zaokrouhluje dolu no... to sis pomohl co...
No i když bych ti tu rád přednášel o PČR a klidně i o paragrafech to by jsme se tu mohli hádat jak dva MENTOS do rána já hledám objektivní názor na věc ne přednášku o tročlence :D btw napsal jsem postup jak jsem počítal stojím o to zda mi někdo řekne jestli se dá diskutovat nebavíme se o penězích o kilometrech za hodinu ale o procentech a o tom že hodnotící metoda mi přijde nesprávná já osobně kdy bych dělal hodnotící systém tak nebude takhle diskutabilní aby nemohl nějakej zobák jako já polemizovat nad jeho správností. Chápeme se
pokud je neco minimum tak proste pres to preci nejede vlak... tedy souhlasite aby tazatel podal odvolani? a neodpovedel jste mi kde ste vzal cislo 59. pokud ohledne toho chci cokoliv pocitat tak nechapu kde se vztalo cislo 59.
13 bodů bylo vyjádřeno jako 59% viz dotaz ale 60% (potřebných k dosažení kladného hodnocení) lze vyjádřit po výpočtu jako 13,2 bodu také 13 bodů. Chápete v testu kde hodnotící dáva pouze celé body lze tyto dva výsledky v % definovat stejným počtem bodů.
cechmto - hodnotící dáva pouze celé body lze tyto dva výsledky v % definovat stejným počtem bodů
Vycházela bych z údaje "celé body" - tedy pokud "lze vyčíslit 59% jako 12,98 bodu a 60% jako 13,2 bodu", bude brán v úvahu jen počet bodů před desetinnou čárkou (bez zaokrouhlení).
Vždycky ale můžete požádat o informace ke způsobu vyhodnocení testu.
amper - díky Přece jen už jsem ze školy dlouho pryč - nebo že bych se vymluvila na toho Němce?
Ne
No tak ještě jinak: Musíte splnit na 60%. Ne přesně, ale minimálně. Se 13 body se můžete jít klouzat. Pokud se neudělují necelé body (neudělují), potřebujete na to, abyste prošel minimálně 14 bodů. To, že to odpovídáhodnotě 63,64% (vyšší než uvedené minimální) je nepodstatné.
@jedubabicka: Skáčete tazateli na špek a přistupujete na jeho logiku. Žádné desetiny bodů v tomto systému hodnocení neexistují, není co zaokrouhlovat. Počet získaných bodů je přirozené číslo (nebo taky 0). Body jsou základ, ty se pro další užití přepočítávají na %, ne naopak.
Pro úplnost tazateli naposled a snad blbovzdorně:
22b ... 100% - splnil
21b ... 95,45% - splnil
20b ... 90,91% - splnil
...
14b...63,64% - spnil
13b...59,09% - nesplnil
...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.