Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Konstrukční cvičení

Od: koc* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, jsem na průmyslovce na strojárně a potřebuju pomoc. Zítra nám možná dá učitel opravnou písemku z KOC a já to nechápu. Je to dimenzování např. Šroubů, táhla atd. Vím, co se po mě chce dimenzování = návrh průřezu, aby vydržel a nepřekročil dovolenou mez, akorát se strácím v tom množství vzorců, které se různě kombinují. Byl by tady nějaký šikovný strojař, který by byl ochoten mi pomoci, kdybych zítra ten příklad tak v 12:30 až 13:20 vyfotil a poslal sem do poradny tady k té otázce a on mi to vypočítal? Byl by jsem moc vděčný mám tam tři pětky a další bych už neopravil, už toto je dost. Je to jediný předmět, kde mi vychází pět a jsem z toho nesvůj. Prosím pomozte.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hoststary*
hodnocení

0x

Nebylo by jednodušší si z webu stáhnout různé učební materiály vyhledané během mžiku po zadání "konstrukční cvičení dimenzování šroubů" nebo podobného slovního spojení a najdete různé učební materiály.

Ale nejjistější by asi měly být vaše učebnice a sešit, kam si jistě píšete při hodině své vlastní zápisy podle výkladu učitele.

Samozřejmě také máte plnou třídu spolužáků a podle statistiky kolik žáků propadá, tolik je vynikajících a zbytek jsou průměrní, ale kromě propadajících to všichni nějak chápou a jsou schopní vám to vysvětlit, nebo jen to, kde máte mezery.

Strojařina je náročný obor, žádné okecávání, ale přesné výpočty, výkresy, konstrukce, normy a pokud vám to nejde, nestyďte se za to, opravdu se to musí umět.

cechmto
hodnocení

0x

Nejste z Táborské průmyslovky?

koc*
hodnocení

Ano, jsem. Kdo jste vy?

krtek66

vsadím botky, že je to tvůj učitel...*haha* žádná lepší situace nastat nemůže:-D

Když bodovat, tak bodovat. Jestli si tahle odpověď nezaslouží bod za postřeh, tak už žádná :-D

hoststary*
hodnocení

0x

koc: děláte zoufalý krok, ale lepší by bylo zkusit se doučit to, co vám chybí.

Například v Mělníku mají pěkný návod na výpočt návrhu průměru šroubu i s ilustracemi, viz www.isstechn.cz/o/.... Základní výpočty a práci se vzorečky znáte, tak to zkuste nejdříve s pomocí nějakého spolužáka nebo i s konzultací s učitelem a pak postupně sám. Do konce školního roku to můžete zvládnout. Když vám někdo pomůže a když budete chtít.

hodnocení

0x

Jaké množství vzorců? Napětí v tahu je síla lomeno plocha průřezu. To je jeden vzorec. Pak otlačení na styčných plochách... opět síla lomeno plocha. Sakra, stejný vzorec *palec* Napětí ve střihu? Síla lomeno plocha... už zase? Nedělám si srandu *frajer* Ohyb a krut už jsou složitější, tam záleží i na tvaru průřezu, ale taky žádná raketová věda.

To, že ta plocha je jednou obdélník, jednou čtverec, kruh nebo mezikruží, to tě nemusí mást. Nic se nemusíš učit, jen logicky myslet a umět odvozovat.

Vyfocený příklad ti tu nikdo počítat nebude, jednak úkoly neděláme a jednak pokud je pětka zasloužená, tak je to spravedlivé.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]