Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci se zeptat, kdo může učit studenty na VŠ? Jde mi o to, jestli musí mít určity titul (ted myslím, jestli musí mít nějaký vyšší titul než mgr. apod.) nebo jestli je to možné i s tímto titulem.
Na VŠ může učit kdokoliv z vysokoškolským titulem (Mgr., Ing., atd.) pokud má pro něj škola využití. Nicméně lze předpokládat, že může být zaměstnavatelem tlačen k tomu, aby si dodělal doktorát (Ph.D.). Konečně to může být i v jeho zájmu vzhledem k postupu v kariéře a financím.
Když jsem chodil na vysokou, tak na mnohé předměty nás měli magistři, kteří stejný obor absolvovali pár let před námi, nicméně většina z nich si přitom dodělávala doktorát.
Záleží na tom, co učí. Já mám na jedno cvičení učitele, který má Mgr. a teď dělá doktorát, minulý semestr jsem měla učitelku - to samé. Na Tv jsou Mgr. Učitelé na přednášky mají už vyšší tituly a několik. Na každé fakultě jsou u volných míst napsané, jaké jsou požadavky na tituly na jednotlivá místa.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.