Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

SŠ-pololetní práce-nepřítomnost

Od: denisa345 odpovědí: 8 změna:
Zdravim, vadi hodně, když nejsem ve skole na pololetní (rozhodující) test? Nebo si to mužů jako na základní skole dopsat? Někdo rikal, ze z toho budu mít problem, ale to je docela blbost, ne?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

1x

Ne, není to "blbost" a vadí to (minimálně to někomu přidělá zbytečnou práci navíc). Některé testy je možné napsat v náhradním termínu, jiné ne → záleží na vyučujícím a na škole.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, problém to jistě nebude, když Vám to vyučující dovolí. Ovšem, jde-li o test rozhodující, tak by měl být psán hromadně a současně, aby měl každý stejné podmínky, stejný čas na přípravu na test a neměl informaci o obsahu testu od někoho, kdo již test psal dříve. A to bude asi ten problém, na kterém by se mohla ta dohoda s vyučujícím zadrhnout. Zdravím!

hodnocení

1x

Na škole mého syna je to důvod k neklasifikaci v tom předmětu (se všemi důsledky, které to přináší).

Samozřejmě pokud máš ten den omluvenou absenci (nemoc), tak ti můžou umožnit to napsat jindy. Ale vyhnout se tomu nelze.

denisa345
hodnocení

Samozrejme jsem se tomu vyhnout nechtela. Byl to rozhodující test z angličtiny, která mi jde a učitelka s tim prý žádný problem neměla. Tak si to asi dopisu, až prijdu.

danka86*
hodnocení

0x

Samozřejmě, že pokud ve škole chybíš na test, tak si ho po návratu musíš dopsat nebo se nechat vyzkoušet. A hlavně by to měla být tvoje iniciativa a ty sama bys měla zajít za vyučujícím a domluvit se s ním na náhradním termínu a nečekat, že za tebou přijde sám a bude tě prosit, aby sis dopsala test. Na střední škole už by měl být student trochu zodpovědný sám za sebe. Je to přece tvoje studium.

denisa345
hodnocení

Asi jste mě nepochopili. Já de tady pouze ptala, jestli si myslíte, ze by to mohl byt problem. Samozrejme, ze za vyucujicim sama a osobne zajdu.
iz*

Deniso, pochopili a nějak se mi to nezdá. Přesněji řečeno mi to přijde čím dál méně pravděpodobné.

Zodpovědný žák, který sám zajde za vyučujícím a který se zajímá o své výsledky, si jistě pamatuje, že byl na začátku školního roku seznámen se školním a klasifikačním řádem.

Ví, že obojí najde na webu své školy nebo získá v sekretariátu své školy. A chytrý středoškolák ví i to, že názory cizích lidí z internetu jsou irelevantní. Ví, že to jediné, co mu může odpovědět, najde ve své škole.

hodnocení

0x

A proč jsi v té škole nebyla? Jesti jsi nemocná, tak s tím nic nenaděláš a dopíšeš si ho až přijdeš. Jestli si ve škole nebyla z jiného důvodu, tak Tě hryže svědomí a bojíš se, že bude problém. To může, jestli na to někdo přijde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]