Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slovní úloha rovnice

Od: aircobra odpovědí: 9 změna:

Deset studentů slíbilo, že roztřídí 1500 obálek. Každému studentu by celá práce trvala 50 hodin.Čtyři začali pracovat v 8 hodin, čtyři v 9 hodin a 2 studenti až v 11 hodin. Kdy byli s prací hotovi? Jestliže si udělali v poledne hodinovou pauzu?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirbar*
hodnocení

0x

Jeden student za 50 hodin, deset studentů za 5 hodin. No a teď jen spočítat, že všichni dohromady musejí stejně makat 50 hodin.

doplněno 21.04.10 20:16:

A ve 3 šli na pivo.

aircobra
hodnocení

Ale oni nebudou delat 50 hodin, to by delal jen jeden student sam ty obalky za tuto dobu.

jirbar*

Na co máš hlavu. Aby Ti nepršelo do krku, nebo na čepici. Jasně jsem psal že všichni dohromady odpracují 50 hodin a na tom si trvám. Já nepsal že jim to bude trvat 50 hodin.

papene*
hodnocení

0x

:)No tak kdy, přemýšlej.

sebod*

JIRBAR. na zmrzlinu, neb jim není ještě 18 ;)

jirbar*

Bych se divil. Ti už nasávají, že se nám ani nezdá.

hodnocení

0x

já bych řekl, že ve tři (15.00) můžou jít na pivo.

když to vydělím, tak 1500/50=30 na jednu obálku má student 2 minuty. To ji asi nad parou otevře, vytřídí podle obsahu a znovu zalepí? Mezi tím ještě asi odežene mouchy, co mu budou ...sedat na ruce. Nebo je nepřesné zadání.

susi
hodnocení

Dotaz co je těch 30?

susi
hodnocení

jasny uz vim tolik obalek udela student za hodinu ze jo?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]