Nejste přihlášen/a.
Zdravím, jsem v 2. ročníku na průmyslovce na IT. Problém je v tom, že jsem velmi nespokojen na škole, jsem neustále ve stresu, z toho mi nejspíš začali zdravotní problémy a kvůli tomu mám asi 190 zameškaných hodin... Jsem z tý školy psychicky i fyzicky vyčerpanej, jsme zasypaný neustále úkolama s kterýma si většinou už ani nevím rady, protože mi ta škola znechutila jakýkoliv zájem o můj obor a nedokážu se při hodinách soustředit ať se snažím jakokoliv a učivo z odborných mi utíká a nebaví mě absolutně, doma to dohnat vůbec nejde, protože do školy chodím s cca 4 a někdy méně hodinama spánku a když příjdu domu dospávám, a v noci nemůžu usnout dřív ať se snažim jakkoliv i když po škole nejdu vůbec spát, protože se musím učit na další den na zkoušení,testy nebo udělat úkoly, není jedinej den, kde by byl méně než 1 test nebo zkoušení a nemělo se na něco připravovat,což mi až tak moc nevadí spíše jakože nemám čas se učit hlavní odborné předměty, ze kterých mám za 4...
Školu zvládám převážně s jedničkama a dvojkama, pár trojkama a s dvouma čtyrkama z odobrných (maturitních) předmětů, ale každým dnem ztrácim chuť se snažit víc a víc a prakticky po celou dobu co na tý škole jsem, jsem nevyšel z domu během všedních dnů, dost mě to ubíjí a mám pocit, že pokuď bych tam ztrávil dalších 2 roky, tak se asi už psychicky zhroutím a hlavně bych nedal maturitu z odborých předmětů... Problém je, že nevím ani kam bych přestoupil, matika mi jde dobře, ale nejlépe cizí jazyky a na základce jsem měl vždy vyznamenání na vysvědčení , ale čeština je pro mě největší překážka, takže gympl z tohoto důvodu nechci a jsem nešikovnej při práci s rukama, takže tím se spousta oborů taky uzavírá.. Chtěl bych přetoupit na jiný obor na konci tohohle školního roku a zopakovat druhák a myslím si, že dělat rozdílovky jen za prvák nebude až tak těžké(můžu se mýlit,), jelikož co jsem slyšel povinná maturita z matiky by měla být pro další rok prváků na středních školách a i když mi matematika jde, tak bych se toho radši vyhnul... Chtěl jsem odejít už v prváku, ale každý mi říkal, jak to jen přeháním atd a teď jsem na tom nejhůř, co jsem kdy byl...
není to o tomhle... je to o tom, že mi programování uplně znechutili a nedokážu se v tom dál rozvíjet i když se k tomu donutím, tak to prostě po hodině bez naděje vzdám a ta škola vyžaduje, dělání osobních projektů a tím se rozvíjet a dávat do toho x hodin týdně, aby člověk věděl co a jak , což já prostě z obvious důvodu nedokážu dělat. Přes předměty, co se dají naučit a ani mě nebaví se dokážu v pohodě překousat, ale tohle neni "normální" učení jako např. na gymplu nebo někde na obchodce. Tady do nás narvou teoreticky 5 různých druhů datových struktůr a druhý týden očekávaj, že to všechno umíme už použít v programu bez zaváhání
Dane, nezahazujte zbytečně rok!
Vytipujte si jinou školu, promluvte si s rodiči, vysvětlete jim situaci a přestupte hned → nezůstávejte dalšího půl roku na škole, kterou nemáte v úmyslu dokončit.
Ale nebude náhodou problém s rozdíl. zkouškami? Musel bych takto dělat z prvního ročníku a i z 1. poloviny 2. pololetí teď
Dane, to, co popisuješ, je skutečně stav, který už dlouhou dobu asi nebudeš schopen zvládat, aniž by se to podepsalo na tvém zdraví. Domluv se s rodiči a začni podnikat kroky ke změně. Blíží se pololetí a případný přestup by tak byl na dosah. Zkus ještě přehodnotit pohled na gymnázium. Pokud máš obavy jen z češtiny, nebylo by to tak kritické, protože na gymnáziu je větší pozornost věnována literatuře a komunikaci či slohu než samotnému jazyku. Toho tam bývá opravdu málo. Ostatně, nejlépe by tě v tomto směru mohli informovat tvoji kamarádi ze základky, nynější gymnazisté. V tvém případě jde asi o obavu z problematického pravopisu, ale to by se dalo vykompenzovat právě tou literaturou nebo slohem. Přestupové zkoušky by tě jistě čekaly, ale jak je napsáno někým výše, určitě bys je měl rozloženy v průběhu dalšího čtvrtletí, takže by to šlo zvládat. Přesné informace by ti dali ovšem pouze na škole, kam bys případně chtěl přestoupit. Tak hodně zdaru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.