Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
dost bych potřeboval od někoho slyšet neutrální názor na moji slohovku - úvahu, ale v mém okolí nikdo nemá čas, tak jsem zde. Jedná se o úvahový text s nadpisem: Činy jsou mocnější než slova
Můj text:
Jak se obecně říká, činy jsou mocnější než slova, ale proč je tomu tak? Proč by měly být činy silnější a mocnější než slova, kterých je podstatně více? Pokud se nad tímto termínem zamyslíme, zjistíme, že je určitě daleko lepší, když někdo něco udělá, místo toho aby o tom jen mluvil.
Co třeba když muž stále říká ženě, jak moc by ji chtěl vzít na krásnou dovolenou například na Madagaskar? On o tom sice mluvit může, může tu dovolenou dokonce i plánovat, ale dokud sobě a ženě doopravdy nezabalí kufry, nevyřídí si dovolenou a nekoupí letenky, jsou to stále jen pouhá slova, která ani nemají reálný podklad. Na druhou stranu vezme-li muž ženu z ničeho nic na Madagaskar je to pro ni jistě velké překvapení. Pravděpodobně až příliš velké a nečekané.
Proto se jako nejlepší možnost jeví využití jak slov tak i činů. Pokud tedy muž říká ženě, že by ji moc rád vzal na Madagaskar a pokud si vše pečlivě naplánuje a připraví, potom může v pravou chvíli přijít ten den, kdy se oba sbalí a odjedou. V tomto případě se využili slova, jakožto jakýsi předvoj, díky kterému se mohlo vše připravit, ale zároveň protože nakonec opravdu odjeli na Madagaskar, slova neztratila svůj reálný podklad.
Podíváme-li se na tuto věc z globálního pohledu a s odstupem, uvidíme, že využití slov a následné podložení těchto slov reálným činem, který se opravdu stane, je ta nejlepší možná varianta, kterou lze provést. Slova používá každý člověk, ale málo z nich je potom dokáže vyplnit a tím je tedy podložit událostí.
Jde mi o to, zda jsem tu úvahu pojal správně a zda jsem ji hlavně správně napsal.
Díky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.