Ahoj, mam problém, nepamatuju si uceni a kvuli toho mam same pětky a potreboval bych radu, táta a máma mi koupí vše co si přeju ale uz nic nechci protoze si to nezasloužím.Je mi uz jich líto.Ale jsem líný a nechce se mi tk dělat prosím o radu...
Zkus si učivo někomu vysvětlovat - třeba rodičům, kamarádovi. Pro začátek přitom můžeš třeba nakukovat do učebnice (sešitu) . Když ti koupí, co si řekneš, tak si snad najdou na tebe i čas.
I učení se musíš naučit. Zační třeba tím, že si v knize podtrhneš nejdůležitější informace a ty si zapamatuješ. Například v zeměpise hlavní město státu, největší řeku a rozlohu. Já tomu říkám "nosné informace", které vím, i kdyby mě v noci vzbudili. K těmto hlavním informacím připojíš méně důležité, které se pamatují hůře (pro začátek jich nemusí být hodně). Nauč se z knihy vybrat to podstatné, je zbytečné se učit dvacet největších měst jednoho státu - pochopitelně přeháním. Někomu pomáhá udělat si stručné výpisky na papír a stále si je opakovat. Můžeš si uspořádat soutěž, že si třeba zapamatuješ deset pojmů a za hodinu si je zopakuješ - kolik jich víš. Dobré je ještě před spaním si to "projít". Mě pomáhalo si učivo říkat nahlas.
Já se většinou učím tak, že si přečtu kousek z učiva dvakrát za sebou, pak si to zakryju rukou, zkusím si říct co je tam napsané a takhle se učím třeba celý papír
Koukám, že synek není schopen ani přečíst si rady a nějak zareagovat. To se těžko radí, když nevíte, jestli je v páté třídě nebo před maturitou. Jestli není unaven po dvoufázovém tréninku, nebo vysedává do noci s jídlem u PC a nebo ho ruší mladší sourozenci/?/
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.