Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak určit hmotnost paraboly?

Od: kemf odpovědí: 10 změna:

Hezký večer, může mi někdo prosím dát návod, jak vypočíst tento příklad?

Určil jsem zbývající souřadnice bodů, které jsou O=(0,0) a B=(1,2). Má se to počítat pomocí křivkového integrálu, ale bohužel nevím postup a nikde jsem podobnou úlohu nenašel. Mohl by prosím někdo dobrosrdečný napsat sled jednotlivých kroků, které udělat, abych došel k výsledku?

Jak určit hmotnost paraboly?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Začni určením infinitezimálního dílku délky a hmotnosti. Celkovou hmotnost pak vypočítáš seštením těch malých dílků hmotnosti integrálem.

Jak určit hmotnost paraboly? #2
kemf

Děkuji za odpověď, má tedy vypadat integrál takto? Pokud ano, tak bych se ještě zeptal, co mám vlastně dosadit do mezí? (0,1)?

Jak určit hmotnost paraboly? #3

Jojo (0;1). Proč jsi tam dosadil 16x^2?

doplněno 30.12.17 15:53:

Řekla bych, že jen 4x (derivace 2x^2)

kemf
hodnocení

2*2x^2? nebo má tam být 4x^2?
kemf
hodnocení

A nemělo by to být podle základního vzorce, který jste poskytla těch (4x)^2 pod odmocninou?

Promiň, přehlédla jsem tu mocninu, máš pravdu 4x^2

kemf
hodnocení

Jinak moc děkuji za ochotu, bez Vás bych se daleko nedostal.

30.12.17 17:05

Není zač :)

petula00*

elisa24,kemf...fandím vám.Tohle je pro mne z říše snů.Hezký Nový rok .Ať vám všechno vychází jako v těch příkladech.

Mé příklady mi moc nevychází *zed*... Hezký nový rok *slunce*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]