Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ota Pavel

Od: brizkabrizka odpovědí: 5 změna:
Nemá někdo Nějaké zkušenosti s tím jak napsat referát na Literaturu - Ota Pavel - Smrt Krásných srncu?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, má školní zkušenost říká, že nejlepší je přečíst si knihu a potom už to jde skoro samo. Zdravím!

P.S. Máte již přečteno? Pokud ne, tak využijte vánoční prázdniny.

iz*
hodnocení

2x

Už tu máte výborné tipy. Já jen připojím, že ideální referát by měl být i bez chyb.

hodnocení

1x

Ideální je vědět, o čem budete psát. Jestli máte odpor ke čtení, zkuste film - ale vyučující to pravděpodobně pozná.

liska*
hodnocení

1x

Vyber si aspoň tu povídku, podle níž má název celá knížka. To je krátké a čtivé. Vybavil se mi okamžik, jak pan Prošek posílá toho psa. Jak mu vezme čumák do dlaní a zavelí: Holane, běž ! Knížku jsem dávno dala vnoučatům, ale ta atmosféra z ní se mi vybavuje. Tohle nečíst, to je škoda a troufnu si říct, že hanba.

hoststary*
hodnocení

0x

V knize je osm povídek, (klikněte si na odkaz). Když to nechcete číst, vyberte si pro začátek jednu z nich, třeba o tom, jak tatínek pan Popper prodával vysavače švédské firmy Elektrolux (od té doby se vysávání říká "luxovat") a dokonce byl tak šikovný a výmluvný obchodník, že je prodal i sedlákům v Nesuchyni i když tam ještě neměli zavedený elektrický proud -- to jen tak na okraj.

Třeba vás zaujmou i další povídky, třeba o prodeji mucholapek, atd. atd. Nebo se podívejte na film s Karlem Heřmánkem v hlavní roli a trochu pochopíte dobu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]