Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tabulky - bakalářská práce

Od: baka odpovědí: 3 změna:
Dobrý den,
píšu bakalářskou práci a v praktický části mám cca 20 stejných tabulek, akorát je každá pro jinej rok a jinou zemi. Tedy stejná tabulka, jiná čísla. Jak mám tabulky komentovat? Každou zvlášt´ a jinak, nebo stačí mít u všech stejný text a jiná čísla? Děkuji moc za odpovědi :)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

qwert
hodnocení

2x
Obecně se dá odpovědět jen tolik, že to konzultujte se svým vedoucím BP. Od toho ho máte.

Za sebe říkám, že kdybych měl oponovat práci, ve které bude "20 stejných tabulek", tak to ve mě vyvolá podezření, že za tou BP vlastně žádná skutečná práce odvedená není a toto kopírování dat to má zakrýt - a práce mě bude muset přesvědčit, že to tak není.

Zvažte tyto dvě možnosti:

a) Nešlo by ty tabulky sloučit do jedné nebo několika málo? Představoval bych si to tak, že na ose X bude čas, na ose Y měřená veličina (míra nezaměstnanosti nebo co já vím, co to vykazujete) a země bude vyznačená barvou nebo typem označení bodu (plus, x, čtvereček...). Nejenom že se vyhnete kopírování, ale navíc bude vidět vztah mezi hodnotou veličiny v daném čase v jednotlivých zemích.

b) Pokud a) není možné, tak ty tabulky odsuňte do příloh a v textu se na ně jen odkazujte.
baka
hodnocení

Dekuji za odpoved:)

vilik*
hodnocení

1x
Neznám téma a důvod vytvoření tabulek, tak jen obecně.
Do práce bych použil pouze výstup dat z tabulek. Pro popis postupu bych uvedl jednu z těch dvaceti s popisem a ostatní bych dal do příloh. Tam je pak jen očíslujete a dáte jim do popisku pouze verzi nebo název apod.
Pokud mohu doporučit, před pokračováním v psaní práce, tedy i výběru způsobu uvedení tabulek, konzultujte s vaším vedoucím. Nebo vyhledejte nějakou starší práci studenta vaší školy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]