Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příklad z přijímaček

Od: rodic odpovědí: 5 změna:

Procházím s dcerou vzorové příklady z přijímaček pro osmiletá gymnázia. Narazil jsem na příklad se kterým si nevím rady. Poradí někdo? Zadání je - Ve čtverci jsou obě úhlopříčky překryty tmavými čtverečky s délkou strany 4 cm . Zbytek plochy čtverce je bílý. Vypočtěte délku strany čtverce, který má celkem 9 tmavých čtverečků. Výsledek je 20cm.

statniprijimacky.cz/... je to úloha 16.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kjk
22.12.17 20:18
hodnocení

1x
Příklad z přijímaček
kjk

Jak se divam, tak je dokonce k tomu i nákres. Dvojka bude zase (((29čtvercu-1prostřední čtverec)/2)+1odebraný prostřední čtverec)*4cm=60cm.

Trojka, 140cm/4cm=34čtvercu na stranu + 1čtverec prostředni. Což je (34*2)+1=69čtvercu

Jestli se nemylim.

instalater*
hodnocení

0x

Jestli znáte hru Tetris , jak je to něco podobného. Posuňte si všechny čtverečky z levého obrázku na spodní stranu čtverce a budete jich tam mít 5 vedle sebe. A 5 x 4cm(strana černého čtverečku) = 20

doplněno 22.12.17 20:28:

tak dlouho jsem nad tím špekuloval, až to -kjk- stihnul i pěkně graficky znázornit. *smich*

rodic
hodnocení

V případě, že je by v zadání bylo 5 čtverečků, tak by mě to bylo jasné, ale v zadání je 9.

rodic
hodnocení

Tak beru zpět. Já to zadání špatně pochopil. Děkuji rádcům.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]