Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevím co dál

Od: bajuuu odpovědí: 10 změna:

Zdravím všechny, chci poradit s mým problémem. Teď jsem ukončila střední školu na vlastní žádost, mimochodem je mi 20 a studovala jsem na denním studiu, což mi moc nevyhovovalo, protože už mě nikdo neživí. Chci se zeptat, jestli nevíte, jestli i teď, už skoro po pololetí, by byla možnost, že by mě vzali někam na dálkové studium či na jinou školu. Nechci začínat zase další rok od znova.

Děkuji za všechny odpovědi a rady a prosím neurážejte mě, jo je mi 20 a nemám střední, jsem imbecil, to mi nikdo říkat nemusí.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

1x

Nemyslím si, že jste imbecil ale asi budete tak trochu flákač co vlastně ve dvaceti neví co by chtěl. Dvacítka chodí do školy s patnáctiletými děcky, no to je jistě flustrující. Co jste studovala? Zkuste pohledat podobnou školu co je dálkově, třeba by vás vzali do vyššího ročníku, minimálně by vám uznali to co máte splněné. No a pak jsou další možnosti, práce, to ale se základním vzděláním nebude snadné a nebo najít nějakého zbohatlíka a dobře se vdát, ani toto nebude snadné oni totiž nechtějí žádné "blbce". Co nebo kdo vás živí? Rodiče máte? Ti by vás měli na škole podporovat. Kolikátý ročník současné školy máte úspěšně dokončený? Pokud stále opakujete prvák, do školy chodíte občas, tak vám idividuál nikdo nepovolí.

Musíte napsat víc aby šlo lépe odpovědět na vaši otázku.

sebod*

Lidus. Velký souhlas s tvojí odpovědí, až na to, že by tazatelku měli rodiče podporovat. Proč? Očividně na školu kašle, je jí naprosto jedno, jakou školu bude studovat *sok* !? Tak proč ji na škole vůbec držet. Ve dvaceti má těch "pokusů" již za sebou více, že ano?

Tazatelko. Co teď s tím? Podívej, je pravda, že v dnešní době můžeš vystudovat strojní průmyslovku a po letech z Tebe bude úspěšná módní návrhařka. Ale musíš mít na něco buňky, musíš mít chuť NĚCO dělat. Tohle když Ti chybí, tak budeš v zadeli celý život. A bude jedno jestli budeš mít maturitní vysvědčení nebo ne.

Ve dvaceti letech bys už mohla vědět, co od života čekáš. Na druhou stranu to zase není tolik, aby ses nemohla vzpamatovat. Určitě bych ve Tvém případě nešla na JAKOUKOLIV školu. Za půl roku zjistíš, že Tě to opět nebaví a budeš tam, kde jsi teď. Jdi makat. Pořádně makat ! Za půl roku budeš vědět, jestli Ti to pro budoucnost stačí nebo ne.

hodnocení

0x

Teoreticky ta možnost je. Ovšem uvedla jste hodně málo informací - ročník, obor - zaměření.

iz*
hodnocení

0x

Snad některá soukromá škola, ale to by Vaši situaci nejspíš neřešilo → vedle obživy byste si musela vydělat i na školné.

bajuuu
hodnocení

To s penězi bych to snad nějak dala, je mi jedno jaká škola to bude hlavně, ať nějakou mám.

athenaise*
hodnocení

0x

a na Vaší škole není možnost individuálního studia? Třeba formou konzultací?

bajuuu
hodnocení

Já nevím, ředitel to nechctěl dovolit, takže mám smůlu.

iz*

Podle mých zkušeností většina škol ve vážných případech povoluje individuální plán. A muset se při studiu sama živit podle vážný důvod je. Jak/čím ředitel školy zůvodnil zamítnutí žádosti (požádala jste písemně)?

liska*
hodnocení

0x

Obejít školy, které pro Vás připadají v úvahu z hlediska bydliště i zaměření. Za zeptání nic nedáte. Vyhledat ředitele nebo zástupce a říct, jak na tom jste. Učiliště bych zkusila taky. Tam ale bude chybět praxe.

marfusa*
hodnocení

0x

Zkusila bych poradnu pro studium. Dřív bývala na Senovážném náměstí v Praze. Tam by bylo možné získat informace jak právní, tak odborné z hlediska volby školy. Některé předměty se uznávají z dřívějšího studia. Je dobře, že školu nevzdáváte a chcete pokračovat. Za mého mládí nesměly dívky z důvodu těhotenství zůstat na škole. Později se přihlásily a školu dokončily dálkově. To jen tak na okraj.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]