Nejste přihlášen/a.
Zdravím
Jsem v 9. třídě a za chvíli mě čekají přijímačky Zatím jsem se rozhodla, že jednu přihlášku si dám na gympl, ale nevím kam druhou. Spíše směřuji k dalšímu gymplu, ale taky uvažuji nad lyceem. Hrozně se ale bojím, když si dám obě na gympl a nedostanu se ani na jeden a následně se nadostanu ani na odvolání, jak to funguje? Trošku se bojím, že bych prostě musela jít na školu s výučním listem bez přijímaček, což mi příjde absurdní, když mám celých 9 let vyznamenání a dobré známky. Jasně, to bych se neměla bát, že se nedostanu, ale ted mě fakt trápí matematika, hlavně kvuli te se bojim no
Pokud jsi tak dobrá žákyně a máš vyznamenání, na jednu ze dvou škol se určitě dostaneš. Musíš si věřit. Gymnásium je ale spíš příprava na VŠ. Budeš mít 4 roky na to rozhodnout se, kam dál. Což je výhoda. Nevýhodou je, že kdybys o VŠ neuvažovala a chtěla si po skončení gymnásia hledat zaměstnání, z gymnásia nemáš žádné konkrétní zaměření a nejsi vlastně ničím. Proto je ta VŠ pak vážně třeba.
Neohrnuj ale nosánek nad školou s výučním listem, jak píšeš. Určitě sis někdy pochutnala v restauraci na dobrém obědě, kadeřnice Ti vykouzlila krásný účes, či Ti švadlena ušila krásné šaty. A to dělají lidé "jen" s výučním listem. Pokud jsou machři, klobouk před nimi dolů. Protože ti lidé umějí vytvářet hodnoty. Jaga.
Pořád lepší, kdybys byla úspěšná a příjemná pedikérka, servírka, kuchařka, než jenom pouhá absolventka gymnásia. Ty ostatní se v pohodě uživí, ta absolventka to ale nemá lehké, přestože 4 roky poctivě studovala.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.