Dobrý den,potřebovala bych prosím pomoc s touhle slovní úlohou,jak se vypočítá,vysvětlit.prosím. Malý kruh má průměr 25cm,velký kruh má průměr 30cm.O kolik procent je obsah velkého kruhu větší než obsah malého kruhu? Předem děkuji.
Jen tak na okraj protože jde o procenta není nutné počítat obsahy kruhů. Jde vlastně o poměr obsahu a tak úplně stačí počítat obsahy čtverců o stranách 25 a 30 cm
Já to vypočítal přes trojčlenku. Velký průměr je 100% a malý je X procent. a pak sem to X odečetl od těch 100% a to by měl být výsledek... viz příloha , snad to přečteš :D
oprava ... sem to neodečetl :D takže 100%-69.4%=30.6%
julia*
Děkuju,ale myslím že to asi není dobré nejprve se tam musí počítat obsah jinak to asi nevyjde.
tsssss
Tak to můžeš spočítat rovnou ty obsahy a napsat je do trojčleny a ne s tím vzorcem jak já , to už je jedno ... sem to tak dělal jen proto že ty čísla nevycházejí hezky , ale na principu to nic nezmění ..Obsahy vyjdou +- 706,9 a 490,9... trojčlenka je teda 490.9*1/706.9= 0,69 ...(1-0.69)*100=31
julia*
Aha,možná tak to je děkuju.Ale ve vysledkach je za A) o 5%,B) o 20%,C) o 25%,D) o 44%. Tak nevím.
tsssss
Hm... tak to nevím kde jsem udělal chybu, zadání je určitě správně napsané? Není tam třeba Obsah velkýho kruhu a obvod malého kruhu nebo tak?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.