Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
omlouvám se,že Vás otravuji,ale chtěla jsem se Vás zeptat jak se počítá kalkulace snídaně pro čtyřčlennou rodinu? Jestliže: Když koupím 15 dkg sáček salámu a na 2 rohlíky potřebuji (cca.4 plátky salámu) tak jestli mám počítat celou cenu za zakoupený salám (15dkg) či jestli mám počítat jen to co zpotřebuji? Předem děkuji za odpověď.
To nechápu, 4 lidi sní 2 rohlíky? Jinak, dá se koupit i 5 dkg salámu. Určitě počítejte jen spotřebu.
Myslela jsem to jen obrazně a to např: Že ze 4 lidí si dají pouze 2 lidi rohlíky a na ty 2 rohlíky se zpotřebují cca. 4 plátky salámu ... Nevíte prosím Vás jestli se to počítá jako celek či jako jen zpotřebované suroviny?
Jestli ten sáček obsahuje jenom 4 kolečka, byl by vzorec správný. Ale zbytečný, protože byste spotřebovala celý obsah. (Vzorec by byl správný i v případě, že by 4 kolečka tvořila čtvrtinu obsahu.)
Záleží i na tom, pro jaký účel to počítáte → pokud jenom jako představu pro domácnost, můžete rozpočítávat na kolečka. Pro jiný účel byste musela vycházet z normy a váhy.
To přeci záleží na tom, jak to servírujete. Pokud servírujete na stůl zvlášť rohlíky, máslo a salám na talířku, potom počítáte všechno, co nesete na stůl. Pokud servírujete už namazané s položenými plátky salámu(neobvyklé-moc se nepoužívá), tak můžete počítat čistou váhu, kterou nesete na stůl.
Počítá se to aby to byly reálné hodnoty a výsledek měl nějaký smysl.
Takže sepiš množství surovin pro jednotlivé osoby a pak můžeš spočítat celkovou spotřebu surovin.
Druhá možnost je, že před snídaní zvážíš a zapíšeš jednotlivé suroviny a po snídani zvážíš jednotlivé suroviny. Z rozdílu hodnot pak zjistiš kolik čeho potřebuješ.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.