Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slovní úloha

Od: kmihomolka odpovědí: 30 změna:

Dobrý den, potřebovala bych poradit s touto slov. úlohou: Kluziště je široké 30m a dlouhé 60m. Jeho výška je 3cm. Kolik litrů vody je třeba k vytvoření ledu? (objem ledu je rovný 1,1 oběmu vody, ze které vznikl) Děkuji za pomoc.

Pravopisné chyby možné, proto prosím nerýpat *hi*

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

0x

Tak šup... Zkus nastínit ,jak na to půjdeš ... ;).

kmihomolka
hodnocení

no zápis:

kluziště...d:60m; š:30m

TL.: 3 cm

kolik litrů?

na a asi to bude něco s oběmem...

ale pak jsem úplně ztracená

hodnocení

0x
Těžko budeš hledat jednodušší úlohu, jen si dej pozor at to počítaš ve stejných jednotkách, metr a centimetr je trochu rozdíl.
kmihomolka
hodnocení

jenže já jsem blbá, takže to prostě nepochopim a učitelka to s námi neprocvičuje

jirbar*

Já osobně si taky myslím že snad nic jednoduššího nemůže být. Především ale není vidět žádná snaha z tvojí strany.

Existuje taky řešení pokusem. Vzít si kbelík vody a nosit tak dlouho až tam budou 3 cm vody. Pak stačí jen ty kbelíky spočítat.

Je to ale řešení trochu nepraktické.

kmihomolka
hodnocení

tak nic no, já jsem jen chtěla poradit...:(

sebod*

Blbá nejsi. To nikdy neříkej. Postup máš docela dobře. Dej si všude stejné jednotky (to už Ti to tu radí). Třeba metry. Budeš počítat objem čeho? Já vím, kluziště... A to vypadá jako?

kmihomolka
hodnocení

je správně toto:60x30x0,03?

sebod*

Vidíš to. Určitě by ses k tomu dobrala. Teď tu máš o kousek níž i výsledek. Tak to jen slěpě neopiš a přemýšlej, jak to je. Hele, já jsem na základce matice nerozuměla vůbec, na střední jsem to flákala a pak přišla vysoká. A já byla v čudu, protože jsem neuměla spočítat ani obsah čtverce. Tak jsem měla co dohánět *uf*. A zrovna tyhle výpočty objemů, obsahů apod. se Ti budou v životě mockrát hodit.

mathe

Tak si nejprve všechny rozměry převeď na stejné jednotky - délku a šířku kluziště a výšku ledu. Pro začátek si spočítáš vlastně objem kvádru.

kt8d5*
hodnocení

0x

Ahoj, z matiky jsem propadl (sice na VŠ ale stejně ;)), takže mám pochopení. Příklad je jednoduchý - musíš vypočítat objem kvádru, jehož strany jsou 30m x 60m x 3 cm. POZOR, aby Ti výsledek vyšel v litrech, musíš strany převést na decimetry, neboť jeden decimetr krychový je litr, že. Takže 300 dm x 600 dm x 0,3 dm = 54000 dm krychlových - to jest litrů vody. No a protože poměr objemu ledu a vody je 1,1 ku 1, vynásob to 0,9 a máš výsledek 48 600 litrů.

doplněno 19.04.10 19:27:

Jo, když jsem dělal přijímačky z matiky na průmyslovku, tak tam byl podobný příklad - do bazénu o rozměrech 50 x 25 m je napuštěno 54 000 litrů vody. Kolik procent plochy bazénu je smáčeno vodou?

kmihomolka
hodnocení

no a co když na tom bazejnu byly vlny? :)

kmihomolka
hodnocení

Máte to blbě*smich* výsledek je 49 090,9091. Chyba je v tom 0,9 to je totiž 0,90909 .

Za tento výsledek bys propadl i na střední škole!

doplněno 19.04.10 21:04:

kt8d5 myslím tebe!

kt8d5*
hodnocení

0x

Ach ty Boží prostoto *modla*.

sancta simplicitas

kmihomolka
hodnocení

dělala jsem si srandu*smich*

kmihomolka
hodnocení

Jo mam to ale nevim jak bych došla k tomu číslu 0,9...poměrem?

Mám takový dojem,že výsledek není správný,proč násobíš objem vody číslem 0,9?

doplněno 19.04.10 20:52:

Správně musíš vydělit 1,1!

kmihomolka
hodnocení

právě jsem to zkoušela vedle na papír a je to jinak...

kmihomolka
hodnocení

a mám to dobře jupíííííííí*ua*

kmihomolka
hodnocení

Moc vám všem děkuju, konečně vím jak na to. Ještě jednou moc děkuju a zase někdy příště u dalšího příkladu nashle!

Takže výsledek je?Schválně,pochlub se!

sebod*

kmihomolka jsi dobrá! *palec**smich* ahojky a ve škole zaválej!

doplněno 19.04.10 21:02:

A k těm pravopisným chybám. Já objevila jenom jednu hrubku. Takže taky bezva, pa a ozvi se...

kmihomolka
hodnocení

výsledek je...

...

...

...

...4 9090, 9091

Téměř přesně!*smich*

kmihomolka
hodnocení

a kde byla ta hrubka?

kmihomolka
hodnocení

už vím oběm není oběm ale objem

sebod*

Ty jsi teda šprtka :). Ale fakt jsi mě potěšila. Pro mě byla taky matika něco hroznýho. Prostě jsem nechápala vůbec nic *sok*. Každou hodinu jsem se modlila, abych nebyla vyvolaná. Až teprve hóóódně dlouho jsem pochopila, že se matiku nesmím biflovat, ale že ji musím pochopit. *klik**cteni*

kmihomolka
hodnocení

že se matiku nesmím biflovat, ale že ji musím pochopit to říká naše učitelka a spoustu dalších výrazů jako: děte se vycpat a MNOŽINY! Ale co to je? a nebo když někdo řekne na začátku věty že tak ona říká že, když chcípla myš to je pak v celý třídě smích až do konce vyučování tak já už musím do hajan nashle

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]