Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebovala bych poradit s touto slov. úlohou: Kluziště je široké 30m a dlouhé 60m. Jeho výška je 3cm. Kolik litrů vody je třeba k vytvoření ledu? (objem ledu je rovný 1,1 oběmu vody, ze které vznikl) Děkuji za pomoc.
Pravopisné chyby možné, proto prosím nerýpat
Já osobně si taky myslím že snad nic jednoduššího nemůže být. Především ale není vidět žádná snaha z tvojí strany.
Existuje taky řešení pokusem. Vzít si kbelík vody a nosit tak dlouho až tam budou 3 cm vody. Pak stačí jen ty kbelíky spočítat.
Je to ale řešení trochu nepraktické.
Blbá nejsi. To nikdy neříkej. Postup máš docela dobře. Dej si všude stejné jednotky (to už Ti to tu radí). Třeba metry. Budeš počítat objem čeho? Já vím, kluziště... A to vypadá jako?
Vidíš to. Určitě by ses k tomu dobrala. Teď tu máš o kousek níž i výsledek. Tak to jen slěpě neopiš a přemýšlej, jak to je. Hele, já jsem na základce matice nerozuměla vůbec, na střední jsem to flákala a pak přišla vysoká. A já byla v čudu, protože jsem neuměla spočítat ani obsah čtverce. Tak jsem měla co dohánět . A zrovna tyhle výpočty objemů, obsahů apod. se Ti budou v životě mockrát hodit.
Ahoj, z matiky jsem propadl (sice na VŠ ale stejně ), takže mám pochopení. Příklad je jednoduchý - musíš vypočítat objem kvádru, jehož strany jsou 30m x 60m x 3 cm. POZOR, aby Ti výsledek vyšel v litrech, musíš strany převést na decimetry, neboť jeden decimetr krychový je litr, že. Takže 300 dm x 600 dm x 0,3 dm = 54000 dm krychlových - to jest litrů vody. No a protože poměr objemu ledu a vody je 1,1 ku 1, vynásob to 0,9 a máš výsledek 48 600 litrů.
Jo, když jsem dělal přijímačky z matiky na průmyslovku, tak tam byl podobný příklad - do bazénu o rozměrech 50 x 25 m je napuštěno 54 000 litrů vody. Kolik procent plochy bazénu je smáčeno vodou?
Mám takový dojem,že výsledek není správný,proč násobíš objem vody číslem 0,9?
doplněno 19.04.10 20:52:Správně musíš vydělit 1,1!
kmihomolka jsi dobrá! ahojky a ve škole zaválej!
A k těm pravopisným chybám. Já objevila jenom jednu hrubku. Takže taky bezva, pa a ozvi se...
Ty jsi teda šprtka . Ale fakt jsi mě potěšila. Pro mě byla taky matika něco hroznýho. Prostě jsem nechápala vůbec nic
. Každou hodinu jsem se modlila, abych nebyla vyvolaná. Až teprve hóóódně dlouho jsem pochopila, že se matiku nesmím biflovat, ale že ji musím pochopit.
že se matiku nesmím biflovat, ale že ji musím pochopit to říká naše učitelka a spoustu dalších výrazů jako: děte se vycpat a MNOŽINY! Ale co to je? a nebo když někdo řekne na začátku věty že tak ona říká že, když chcípla myš to je pak v celý třídě smích až do konce vyučování tak já už musím do hajan nashle
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.