Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chci invidualní studijní plán

Od: jaaja odpovědí: 4 změna:
Nedávno jsem sem dávala dotaz ohledně mých zdravotních problémů (bolest očí, hlavy, špatný sluch, únava, neschopnost soustředit se atd... Podle komentujících to je způsobené mým stravováním (veganstvím) a taky psychikou. Řekla jsem si že 14 dní budu jíst pouze vegetariánsky, tak že v pondělí jsem měla dvě vajíčka, včera kefírové mléko, a dnes jogurt a tvaroh... Cítím menší únavu ale ještě uvidím jsou to je tři dny, kromě toho je divné abych nebyla unavená jen proto, že jsem si na snídani dala dvě vajíčka... Jestli to nemám jen v hlavě... Teď ale konečně k otázce. Nechci studovat denní studium nesnáším to ve škole... Sedět 8 hodin v zaprdéný místnosti a koukat na někoho kdo poskakuje u tabule a přednáší něco co se nadrtil z učebnic, taky nejsem moc společenská a dělá mi problém např : mluvit před ostatními, nemůžu se soustředit když je kolem mě hodně lidí... Každý den přijdu ze školy unavená a většinou si jdu lehnout... a takhle to má být další dva roky? Když jsou nějaké prázdniny tak je využiju naplno a je mi fajn, jsem pozitivní a všechno je podle mě. Chci inviduální studijní plán. Nevíte jestli bych ho mohla dostat?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

4x
S vaším přístupem k společnosti to budete mít nejspíš v životě těžký.
Na vaši velmi obecnou otázku nelze odpovědět jinak, než abyste přečetla studijní řád konkrétní školy a nebo kontaktovala studijní oddělení, kde vám sdělí podrobnosti.

bublanina*
hodnocení

2x

Individuální studijní plán téměř každá škola uděluje na základě žádosti s patřičným zdůvodněním, kterým může být věnování se vrcholovému sportu, práce na mimořádných projektech ve spolupráci s jinou školou, účinkování ve filmu apod. Pokud ale vedení školy napíšete do žádosti důvody, které jste uvedla ve svém příspěvku, silně pochybuji, že vám vyjdou vstříc. Proč by to také dělali, když o kvalitách vyučujících dané školy smýšlíte, jak jste uvedla. Ostatně, už i titulek vaší žádosti jasně vypovídá o tom, s jakým postojem spojujete svoji představu o tom, jak by se škola měla zachovat. Moje rada je - zkuste změnit přístup.

hodnocení

0x

Když pominu to, co už bylo řečeno, tak pokud o ist. plán opravdu stojíte, tak zkuste argumentovat svými zdravotními problémy. Zřejmě budete ale muset něco doložit odbornou zprávou od lékaře, protože vedení školy potřebuje mít nějaký podklad, podle kterého rozhodne. Takže si nejprve zkuste obstarat nějaká potvrzení od lékařů, dále si podrobně nastudujte školní řád, případně další dokumenty, jsou většinou dostupné i na webovkách školy a dále zajděte na studijní oddělení, kde vše proberte (můžete i přímo s ředitelem). Sepíšete si pak nějakou žádost, kde uvedete jen ty zdravotní důvody, to ostatní, proč nechcete do školy chodit a co si myslíte o vyučujících, tam rozhodně nepište. K žádosti pak přiložíte kopii nebo originál zprávy od lékaře.

hodnocení

0x

Ředitel školy inviduální studijní plán povolit může (nemusí), ale jste-li nezletilá, pak na základě žádosti zákonného zástupce - rodiče by s tím souhlasili?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]