Nejste přihlášen/a.
Zdravím, vybírám střední školu v Praze a mám ohledně toho pár otázek:
1) Soukromá škola nebo státní? Rodiče chtějí abych šel na soukromku, jelikož jsme vietnamská rodina a vietnamci starší generace většinou mají za to že čím dražší tím kvalitnější. Ale nevím jestli je to dobrá volba, je soukromá škola opravdu lepší než státní? Jaké to má výhody a stojí to za ty peníze? A taky, slyšel jsem prý že je těžší se dostat na soukromou školu, je to pravda? Normálně bych se ani moc přijímaček nebál, jelikož mi učení jde, ale v únoru jdu na měsíc pryč do Vietnamu takže to budu muset všechno dohánět a mám trošku ztrach že bych kvůli tomu dokázal pokazit příjímačky.
2) Jaký obor? Vím že tahle otázka je v 9. třídě trochu směšná, ale stále ještě nevím přesně nad oborem, měl jsem vybranej obor informatickej, ale v budoucnu chci dělat internetový podnikání a v informatice se spíš učí programování atd. což mě k internetovýmu marketingu stačí základy, což už umím. Myslíte že by byl pro internetový podnikání lepší jiný obor?
3) Máte přímo nějaké doporučení ohledně střední školy v Praze? Už jsem se koukal na SŠ v Praze, ale je jich hodně, takže vybírání asi nebude lehký. Jestli by jste dokázal doporučit nějakou SŠ v Praze která by byla dobrá na internetový podnikání, doporučtě a jestli možno tak napište i co se vám tam líbilo a co ne.
Děkuji mockrát za jakékoli odpovědi!
Na soukromkách se přijímačky nedělají? Tak to je dobrý, mívám průměr 1,5, takže by to pro mě problém být neměl?
Taky bych radši volil tu informatiku no, ale přemýšlel jserm o obchodní, myslíš že když půjdu na obchodní akademii ale vezmu obor informatiku, tak se něco naučím i o podnikání?
Je mi jasný že mi nikdo nebude hledat školy :D Já myslel jakože pokud někdo na některou chodil, že by mi jí doporučil.
Ano, pomohla jsi mi
Už to, že by se na soukromé školy neskládaly přijímaci zkoušky, by přece mělo vypovídat o jejich kvalitách (= by tě mělo varovat). Dobré školy si své žáky vybírají.
1) Až na pár (doslovně pár) výjimek toto v ČR neplatí. Ve většině případů jsou lepší veřejné školy. Na soukromou školu se dostaneš snáze (až na těch pár výjimek, kam se skládají i talentové zkoušky).
2) Obor vybírej podle toho, čemu se chceš v budoucnu věnovat, podle toho, které předměty ti dobře jdou a baví tě a podle svých zájmů (koníčků).
"Internetové podnikání" je podnikání jako každé jiné. Pokud by mělo jít o zaměření na podnikání vybrala bych spíše školu zaměřenou na podnikání → se základy práva, ekonomie, účetnictví, ... IT se učí i tam.
3) Až doplníš ty předměty a zájmy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.