Dobrý den, jsem v prvním ročníku na učebním oboru Kuchař-číšník. Chtěla bych se zeptat pokud mě vyhodí ze školy mohu přejít na jinou školu v jiným městě i přes to že nemám úspěšně dodělanou základní školu (propadla sem v 9tce). Bylo mi na konci deváté třídy řečeno že si nemůžu udělat maturitu ale jen mě zajíma jestli jde přejít na jinou školu ale na stejný obor. Prosím odpovězte. Předem děkuji za odpověď
O přijetí rozhoduje ředitel školy, na kterou budete chtít přejít. Obvolejte si učiliště v okolí a domluvte se s řediteli, jestli a za jakých podmínek by byl možný přestup. Kdybyste neměla to podmíněné vyloučení, bylo by změna školy snazší.
Dotáhnout to za I. čtvrtletí prvního ročníku na nové škole k podmíněnému vyloučení nebývá příliš časté. Co jste "vyváděla"?
Víte, že pokud řádně nedokončíte učební obor, nebudete mít ani základní vzdělání? (Nedokončený obor nebudete moci uvádět jako poslední ukončené vzdělání.) A bez vzdělání to s pracovním uplatněním nebude nijak "růžové".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.