Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Servr nebo server?

Od: adela* odpovědí: 3 změna:

Ahoj, řeším jestli psát česky servr nebo anglicky server. Co myslíte. Je možné obojí?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

prki
hodnocení

5x

Jde o anglické slovo server, které se čte servr.

Psát servr považuji za chybu. Ale je možné, že někdy v budoucnu se dostane do pravidel spisovné češtiny...

same
hodnocení

2x

Myslím, že cizojazyčné slovo server bychom měli psát jak se má a nekolomit ho na servr. Když si budeš psát s kamarádem, tak to určitě projde. Ale kdy napíšeš servr někomu jinému bude to přičítat chybějícímu písmenu.

elan
hodnocení

2x

Slovo servr jsem snad ještě neviděl a pokud ano automaticky jsem ho přecetl jako server. Chybějící písmeno jsem si sám doplnil. I Word ti takové slovo podtrhne, že je špatně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]