Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podvod ve skole,co dal?

Od: t7 odpovědí: 5 změna:

Dobry den,

chodim na gymnazium do posledniho rocniku a dneska jsem udelala hroznou chybu.Pujdu rovnou k veci,kdyz jsme diktovali znamky z testu ,tak jsme nadiktovala misto trojky dvojku ... (Protoze jsem se bala ,mam prisne rodice a vychazi mi jedina 3 na vysvedceni z tohoto predmetu a rodice me stresuji ,ze proste musim mit 2)

No a spolusedici se po hodine zvedla a sla ji to rict...Nevim ,jak reagovala,uz jsem tam nebyla,ale vim,ze mi na bakalarich zmenila tu znamku zpatky na 3..

No a jeste jsem tu ucitelku nepotkala,myslim si,ze kdyby byla nejak moc nastvana,tak by sla hned za mnou po hodine...

Ale i tak se hrozne bojim zitra do skoly az ji potkam ,co ji reknu? Ze jsem se spletla? Nebo ze o tom nevim?

Snad me nevyhodi a znamku mi prepsala pouze na 3,kdyby byla nejak rozpalena tak mida 5 a jeste za mnou hned jde si myslim ...

Dekuju za nazory.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Dojdi za tou učitelkou, vysvětli jí situaci a řekni jí, že toho lituješ, žes to udělala pod tlakem rodičů. Uvidíš, že to pochopí a možná i rodičům vysvětlí, že jejich přístup není zrovna to nejlepší, co pro tebe mohou udělat.

hodnocení

2x

Lhát se nemá, ale splést se může každý. Kdo vám dokáže, že jste místo dvojky vlastně chtěla říct tři a spletla se?

tqwe
hodnocení

1x

Nelžete. Urcitě přiznejte svůj čin i záměr a popište i následné myšlenkové pochody, přehodnocdní situace, uvědomění si bláhovosti a nevyzrálosti jednání atd. Nicméně, jestli Vám mohu poradit ohledně něčeho jiného, měla by jste něco udělat s písemným projevem. Když takto píše dyslektický skladník ve šroubkárně, dá se to pochopit, je to sice jeho vizitka, ale je to vizitka skladníka a ne studenta posledního ročníku gymnázia...

hodnocení

1x

Co dál? Hned ráno za kantorkou dojít, sklopit uši, přiznat lež a omluvit se, případně vysvětlit důvod. Je totiž docela možné, že čeká, jak se zachováte, když už ví - a dala vám možnost se "na to vyspat".

iz*
hodnocení

1x

Zajděte hned ráno za učitelkou, přiznejte se a vysvětlete situaci. Pro jednou by z toho mohlo být jenom napomenutí.

A příště tak "neplašte" → průměr ve čtvrtletí není totéž, co známka na vysvědčení → do konce pololetí to bohatě stačíte opravit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]