Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příklad množin (princip Inkluze a exkluze)

Od: skret89* odpovědí: 2 změna:

Zdravím,

řeším jeden příklad, se kterým si nevím úplně rady. Vím, že bych ho měl řešit pomocí Inkluze a exkluze, výchozí vzoreček znám:

Příklad zní takto:

Ptali jsme se lidí, jak otevírají běžné dveře s klikou. Zjistili jsme, že někteří je otevírají pravou, někteří levou rukou a někteří bez použití rukou. Dále jsme získali tyto bližší informace:

33 lidí otevírá pravou, 30 lidí levou, 12 lidí bez použití rukou, 16 pravou i levou, 4 pravou i bez použití rukou, 9 levou a bez použití rukou a 3 všemi třemi způsoby. Kolika lidí jsme se ptali?

Mohl by mě někdo popostrčit jak postupovat? Děkuji Filip.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nakreslíte si 3 množiny. Tam, kde se překrývají všechny 3 současně, jsou 3 lidé...

Tam, kde se překrývá např. množina L (levou rukou...) a B (bez použití...) je 9 lidí, z toho 3 už tam máme a 6 jich je v části společné pro L, B - ale mimo P (pravou rukou).

A takto postupujete dál.

Příklad množin (princip Inkluze a exkluze)
skret89*
hodnocení

Jej, jsem tady zapomněl vložit svůj V. diagram. Chápu to takto dobře ano?

doplněno 16.11.17 21:08:

Aha, takže můj nákres je špatně, jak čtu. Kouknu na to.

Příklad množin (princip Inkluze a exkluze) #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]