Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rovnoramenný lichoběžník+kružnice opsaná

Od: lasicka odpovědí: 3 změna:

Zdravím, potřebovala bych poradit, jak sestrojit kružnici opsanou(je zvenčí, prochází všemi vrcholy lichoběžníku) rovnoramennému lichoběžníku?

Děkuji:)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ona kružnice opsaná lichoběžníku je zároveň opsaná kždému ze čtyř trojůheníků, vzniklých vynecháním jenoho vrcholu. A kružnice opsaná trojůhelníku je brnkačka.

Samozřejmě když opíšu kružnici třem bodům, ten čtvrtý tam nemůsí ležet. U lichoběžníku tam leží, právě když je rovnoramenný.

doplněno 18.04.10 08:35:

Pardon, samozřejmě de o trojúhelníky. To, co jsem napsal, není neznalostí pravopisu, ale nedostatku brýlí a paměti, že kde je které uuu :(

dávám bod, já jsem si uvědomil, že bych taky napsal trojůhelník... a to na klávesnici vidím dobře...

moje poznámka je mimo mísy, ale dá se kvalifikovat jako potvrzení tvrzení, že člověk se učí celý život. Však to už někde bylo: ...neuč se, život tě naučí...

díky, učiteli z Tunisu

kytka*
hodnocení

0x

Já bych si našla střed lichoběžníku a opsala bych kružnici,mám pravdu?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma kružnice opsaná

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]