Dobrý den,prosím poradíte jak se to má vypočítat tahle úloha,já ji chápu jen nevím co jak mám počítat. Na letním táboře je 364 děti.Děvčat je o 66 více než chlapců.Kolik je na táboře chlapců? Předem děkuji.
V které jsi třídě, že si neporadíš s tak triviální úlohou
doplněno 14.11.17 20:54:
Nebo taky y + y - 66 = 364
julia*
Aha,to jo taky jsem si nebyla jistá jestli správně,ale to y+y-66=364 to je špatně protože tam píše ó 66 vice.spravne je to x+x+66=364 jak jste psali to první.
Tedy, svám způsobem je špatně obojí, ale chybu neudělal @sadam, ale ty. Zde tedy je x počet chlapců, y počet dívek, což sadam sice nenapsal, ale nezapomněl na to. Svěřil to tobě.
Záleží, ve které jsi třídě a podle toho to spočítáš. Nejprimitivněji snad pošleš ta děvčata, co jsou navíc do lesa a v táboře ti zbude 364-66=298 dětí (a teď je tam už stejně kluků, jako holek). A tu polovinu už spočteš.
Triviální příklad. Musíš si sestavit vcelku jednoduchou rovnici, kde je na jedný straně počet dětí v táboře a na druhý počet chlapců, třeba jako x a počet dívek, kterých je o 66 víc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.