Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slovní úloha matika

Od: julia* odpovědí: 4 změna:
Dobrý den,prosím pomůžete mi vypočítat tenhle příklad,furt .i to nějak nevychazi.prosim.
Chodec, který ušel 2/3 plánované trasy zjistil, že ztratil mapu. Vrátil se pro ni. Po
překonání 1/4 již prošlé zpáteční trasy mapu našel. Poté pokračoval v původním
směru a ušel 7 km do cíle. Kolik kilometrů měřila plánovaná trasa?
Děkuju.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

/__ __/__ __/__ __/ celková vzdálenost

/__ __/__ __/ to jsou ty 2/3

/__ __/__/ vrátil se o 1/4 již prošlé cesty zpět - a je v polovině cesty (porovnejte), přičemž mu zbývá 7 km

Už víte?

doplněno 13.11.17 18:50:

Tak trošku podrobněji:

mám tam celkovou vzdálenost - "úsečku", která je rozdělena na třetiny. Na obrázku druhém jsem si nechala už zdolané 2/3 (a je tam připraveno na dělení na čtvrtiny). A na posledním obrázku jsem se "vrátila" o 1/4 cesty. Zbývá 7 km, porovnám-li s původním obrázkem, tak jsem přesně v polovině.

julia*
hodnocení

Stejně to moc nechapu(( i tak děkuju...já fakt nwm jak ty úlohy mám pocítqt.
sebod*

Milá zlatá. Dotaz jsi vložila před více jak pěti hodinami. Potom ses ani neobtěžovala se sem podívat. Kdybys měla zájem se to naučit, tak by ses více snažila. A tady by se nšlo dost rádců. kteří by se Ti snažili učivo vysvětlit. Nojo, jenže Tobě stačí, aby Ti to tady někdo celé vypočítal a dal sem postup i s výsledkem, viď?

svetloslav*

zdravím

..no vidíte, já to díky obrázku pochopil ! Jinak 1/4 ze 2/3 jsou 2/12 (1/6 po zkrácení)...tedy 2/3 trasy minus 1/6 jsou tedy 3/6 , což je 1/2 trasy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]