Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, pomůžete mi prosím s řešením tohoto příkladu včetně postupu tak,abych to pochopila?
Dva hráči hráli tenis a kamarád jim počítal výměny.
Po každých 10 výmenách nakreslil křížek ( X ).Potom místo každých 10 křížků nakreslil kolečko ( O ) a odpovídajících 10 křížků smazal.Když hráči hru ukončili ,měl nakresleno toto:
OOOXXXXXXX.
Kolik nejméně a kolik nejvíce výměn hráči sehráli.
To není příklad na výpočet, to je logická úloha. Takže stačí převést ta kolečka a křížky v zápisu na konkrétní číslo, které bude v celých desítkách. Kdyby sehráli hráči o celých deset výměn víc, přibyl by další křížek.
Více ti neřeknu, dál se budeš muset snažit sama, tedy když to @strejc dřív nesmaže.
Napovím: Kamarád zapisoval jen každých deset výměn jedním křížkem. Ale obě už jste blízko
Tak ještě jedna nápověda: Co kdž ukončili hru ihned po zapsání posledního křížku?
Děkuju za radu, takže takhle?
10 výměn - jeden X
10 X - jedno O = 100 výměn
3 x O = 300 výměn
300 + 70 = 370 výměn
Nerozumím ale tomu,kolik nejvíce a kolik nejméně sehráli.Poradíte mi?
Tak mne napadlo,mohlo by to být :
nejméně: 371
nejvíce: 379
Co myslíte?
Tak to už asi nedám:
když zapisuje X jen por celých deseti výměnách,tak 3 O ( 300 ) + 7 X ( 70 ) = 370
Kdyby tedy hráli dál ,ale ne do deseti výmen ,tak tedy nejméně 371 nebo nejvíce 379. Jinak tomu nerozumím,kde dělám chybu?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.