Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám záludnou otázku, jaký význam má slovo kappa. Našla jsem, že slovo má 2 p, ale nerozumím tomu co znamená.
Ve filmu holky říkají, že budou patřit k nim do kappa pí (phí). Vypadá to, že je to označení pro nějakou "skupinu".
Nevíte někdo něco víc?
děkuji
Kappa a fí (phi) jsou písemna řecké abecedy - tabulka zde wikina.cz/...
Různými sestavamí písmen se označují studentská "společenství/spolky"- ale například Phi Beta Kappa je nejprestižnější akademické ocenění v USA.
Ad ati - díky, zase jsem o něco chytřejší.
Pozor, Kappa dneska používají mladí pubescenti pro označení ironie.
"Tobě to dnes sluší - kappa"
Často je také toto slovo nahrazeno fotkou, emotikonem Joshem DeSenou, který je asi autorem tohoto významu
Kappa se stalo jakýmsi symbolem, trendem, značkou. Můžeme jí vidět i na oblečení. Já mám kupříkladu na tričku také KAPPA.
Jen bych vám opravil to oblečení... není to na něm proto, že je to moderní slovo puberťáků (tedy být teoreticky může), ale proto, že se jedná o italského výrobce sportovního oblečení... tato značka byla založena již v roce 1916.
A co se týká původního tazatele... tak krom písmena, značky oblečení a módního slova to taky může být japonský hastrman...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.