Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
může mně někdo objasnit proč je v tomto příkladu u druhé derivace (1+x^2)^2?
Nemělo by tam být jenom (1+x^2), tzn., že funkci už ,,pouze,, opíší?
Děkuji
Souhlasím s @elisa24. Navíc je v tom řešení dalčí chyba. Funkcw f (vy jste ji nevypsal . ale jde o funkci f(x)= x/(1+x²), že?) je sice rostoucí na <−1, 1> –dokonce na uzavřeném, i když na otevřeném samozřejmě taky – ale v žádném případě není klesající na intervalu (− &infini; −1)U(1.&infini,), a to hned ze dvou důvodú. Za prvé tato množina není interval, a za druhé funkce není rostoucí ani na této množině jako takové (když tedu slovo interval vypustíme. Staří jen porovnat hodnoty f(− 1) a f(1),
Ve skutečnosti fubkce f je rostoucí na intervalu (− &infinitI; −1> a na intervalu <1.&infinit;), ale ne na jejich sjednocení. Takče i já se ptám, odkud to řešeníé máte.
Tam, kde je napsáno něco jako ìnfin..., mí bát ynak nekonečna, pořád si to nepamatuju spřávně
A ještě omluvu: ye yačítku jsem správně mluvil o funkci f jako o klesající ma těch nekonečnách indervalech, ale pak se mi itrhla ruka a psal jsem že f je :
Ve skutečnosti fubkce f je rostoucí na intervalu (−nekonečno −1> a na intervalu <1.nekonečno;), ale ne na jejich sjednocení.
To je samoyřejmě chyba, opravte si to na klesající, děkuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.