Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám dítě v první třídě a od začátku nejsme spokojeni s učitelem. Ráda bych touto cestou zjistila, jaké jsou moje možnosti a řešení této situace.
Jedná se o to že vyučující na děti křičí, děti jsou vystresované, do školy se bojí, prakticky od září dostávají i horší známky.. Není to jen případ mého dítěte, je nás více rodičů s podobným problémem v této třídě.
Vedení školy za kantorem stojí. Přeřazení do jiné třídy není možné, jelikož jsou ostatní třídy přeplněné, až na tu naši, kde je pouze cca 15 dětí.
Přeřazení na jinou školu není možné, jelikož vzhledem k přeplněnosti vyhlásila spop stav. V našem městě jsou bohužel jen dvě základní školy.
Při představě, že současný stav bude trvat 5 let, nevím jak dále postupovat.
Děkuji za odpověd´
Tohle je jen půl problému.Druhá půlka je to že dnes může pracovat jako učitel i člověk co se pro tuto práci nehodí
A to teda máte pravdu. Podle mě by měl mít učitel úspěšně (a možná i opakovaně pravidelně) absolvované psychotesty. Ale tato povinnost tu bohužel není.
Platí ovšem i to, že s rodiči bývá často těžká domluva.
Rodičům se pan učitel nelíbí, vedení školy ano - asi začít třídní schůzkou za účasti učitele, ředitele a zástupce zřizovatele školy, kde byste se pokusili najít nějakou dohodu přijatelnou pro všechny. Ale to musí někdo z rodičů požádat a ti, co si stěžují, se dostavit.
Dobrý den, já bych se přikláněla k radě nenechat to být. Já byla jako malá podobný typ jako adoptovaný Jirka ze seriálu My všichni školou povinní. Nezlobila jsem ale byla jsem hračička a neseděla jsem paní učitelce. Jsem narozena koncem srpna a byla bych myslím typický případ pro odklad, kdyby se na to tehdy hrálo. Poznámky typu Nedává ve škole pozor byly na denním pořádku. Problémů milióny a došlo to až k návrhu na moje odebrání a umístění do dětského domova. Naši zabojovali a vymohli si převedení do jiné třídy. Okamžitě bylo po problémech a když napíšu, že předchozí učitelka za několik let skončila na psychiatrii, myslím vysvětlí vše.
Hůř dopadl můj synovec, který měl v první třídě takovou "pedagogickou péči", že z toho má problémy ještě teď v dospělosti. Situace byla taková, jakou popisujete v otázce: učitelka na děti řvala, věčně se vším nespokojená a synovec dopadl tak, že ráno dostával teploty a dokonce se i pokakal. Do druhé třídy nastoupil jinam ale už bylo zkaženo. Problém se také týkal více dětí, nejen jeho a rodiče všech těchto dětí psali na školský odbor a žádali výměnu ale bylo jim to houby platné, protože vedoucí školského odboru byla kamarádka oné "učitelky". Bylo to už po revoluci, synovci je pětadvacet.
Já bych dneska pro tyto zkušenosti v tom dítě nenechala a bojovala. Když to nejde s ředitelem, zkusila bych ten školský odbor a pak i ministerstvo. Ne sama, abych nebyla jako matka hysterka ale se všemi ostatními rodiči, kterým je deptáno dítě. Pokud by nic z toho nepomohlo, uvažovala bych i o tom, že bych vozila dítě jinam a nebo požadovala odklad s nadějí, že v dalším roce dostane někoho jiného.
Jak je vidět i mezi učiteli na prvním stupni jsou nekvalitní osoby a vzpomínka na malinkého šestiletého pokaděného chlapečka a ostatní děti, na kterých si nějaká zrůda kompenzovala svoji frustraci, mi ještě dneska vhání slzy do očí.
Dobrý den, asi bych zkusila promluvit si s učitelem. Je možné, že když na něj více rodičů "vystartovalo", tak to nemělo očekávaný účinek. Vím, děti jsou v 1. třídě, chceme je chránit, učitel by měl být vnímavý atd. - vůbec nikoho neomlouvám. Ale zkusila bych to v klidu po dobrém se domluvit, tím bych začala.
Nepíšete, zda je to muž - žena, jak je starý, jakou má praxi atd., ale: i učitel je jenom člověk.
Rozhodně nejsem proti přísnějšímu učiteli, ani nechci žádné vyjímky. Pokud dítě zlobí, nebo neplní povinnosti, mělo by být nějakým způsobem potrestáno. Pokud je ale na něj křičeno kvůli zbytečnostem, jako např. nevhodný obal, spatně pochopený, ale vypracovaný úkol a pod. není to dle mého názoru na místě. Jediný výsledek je, že již po měsíci nechce do školy, bojí se a celkově se to odráží i na výsledcích. Doma pracuje bezchybně, ve škole...pod tlakem a špatně.
Opravdu nevím, uvažovala jsem, a proto jsem napsala sem... Teď, jak průběžně čtu veškeré příspěvky, tak již asi jen sklopím hlavu a nic nebudu podnikat. Vypadá to, že bych jen přilévala olej do ohně.
Já bych za učitelem zašla. Ale byla bych hodně opatrná a slušná - neútočit! Pokusila bych se mu to celé (znovu?) vysvětlit. Jde o vaše dítě a svého dítěte se rodič má zastat, je-li potřeba. Ale já jsem si vždycky nejdříve ověřila, jestli tomu tak opravdu je. Je možné, že dítěti dělá prostě problém školní režim - hodně maminek razí volnou výchovu a ve škole pak dítko narazí a připadá si ublížené. Netvrdím, že k nim patříte, jenom přemýšlím, jak by to být mohlo.
Existuje skupina Svobodaučení.cz nebo tak nějak, a občas tam nakouknu a nestačím se divit, co jsou někteří rodiče schopni pro "svobodu" svého dítěte vyplodit. Neříkám, že v něčem nemají i pravdu. Ale sama si myslím, že dítko potřebuje kázeň a řád, jinak bude mít dříve či později problém.
Možná že to ještě skusím, až se vlny uklidní S režimem nemáme problém, do školy se těšil, má tam sourozence. Informace ze kterých vycházím jsou zaručené, vzhledem k tomu, že dotyčný byl již ze školy jednou propuštěn kvůli stejným problémům a nyní po x letech znovu přijat.. Je nedostatek učitelů...co dodat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.