Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vesmir vs velikosti (obrazek, graf, ...)

Od: astronom odpovědí: 3 změna:

Ahoj.

Marně na netu hledám obrázek, nebo nějaký graf, kde by bylo hezky srozumitelně popsány a znázorněny velikost a složení vesmíru. Nechci časovou osu od velkého třesku k přítomnosti, toho je na netu habaděj ... spíše jaké útvary ve vesmíru jsou seřazené podle velikosti.

Tak největší je samozřejmě celý náš vesmír ... pak bude nejspíš náš "viditelný" vesmír a pak se mi jedná právě o to, co je pak ... Nebo lehčí bude, když bych to vzal obráceně :)) takže když to vezmu nějak rozumně od protonů a neutronů, ať nemusím googlit, co jsou to ty kvarky, neutrina, higsuv boson atd..., tak pak jsou atomy, molekuly, ... nevím, co je vlastně pak :) už hmota? .. no ale mě stejně zajímá až ten vesmír, takže co by bylo tak jakože "nejblíž" k té hmotě? ... asi kosmický prach, pak? meteoroidy, ateroidy, komety...kam ale spadají kometky? a před planetami by asi měly být i všichni trpaslíci ne? Nebo se to nedá takhle zakreslit do grafu? Protože mě pak zajímá dál a dál ... hvezdy... hvezdokupy...souhvezdi...supernovy, hypernovy ...mlhoviny ...galaxie...galaxie se zase spojují do dalších spolecenstev... Až jde z toho hlava kolem co? :) Tak a nějaký hezky zpracovaný obrázek hledám už několik dní a zatím nacházím spíš ty časové osy, nebo hodně hodně strohý graf.

doplněno 30.10.17 12:27:

v podstatě něco takového, ale moderněji zpracováno a doplněno :)

Vesmir vs velikosti (obrazek, graf, ...)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Toto by nestacilo?

scaleofuniverse.com/...

Jde vpodstate o interaktivni graf.

kepler*
hodnocení

0x

To bys chtěl takhle jednoduše postihnout několik desítek fyzikálních odvětví od mikrokosmu až po makrokosmos?*ee* Prostuduj si aspoň pár stovek svazků z věděcké knihovny a budeš mít matnou představu.

hodnocení

Proč desítek odvětví? Když se budu bavit s kýmkoliv, kdo trochu rozumí vesmíru, tak mi to řekne i s velikostma těchto objektů. To, že to zrovna vy nevíte, neznamená, že je k tomu potřeba desítky odvětví... v podstatě vše, co mě zajímá jsem už napsal já v otázce a to jsem naprostý astronomický laik. Po ostatních jsem chtěl už jen najít, zda někde na internetu to neviděli seřazené na obrázku...většinou jsem to totiž našel seřazené časově, kdy v který okamžik vznikly plyny, prvky, mlhoviny, hvezdy, planety, mesice ... ja to nechci chronologicky, ale velikostne ... v podstatě to, co poslal axus je to co hledám, ale je tam naopak víc balastu, který mě nezajímá. Budu muset "vyzobávat" jen konkrétní objekty...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]