Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Osobní zájména 4 pád němčina

Od: honza007 odpovědí: 16 změna:

Dobrý den, poradili byste mi se základama? Probíráme osobní zájména ve 4 pádě ale vůbec tomu nerozumím to mich, dich,ihn, sie atd. Ten první pád je jednoduchý ale vůbec nevím jak mám postupovat v tom 4 pádě děkuji. Je to úkol 9

Posílám obrázek

Osobní zájména 4 pád němčina

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Je to kdo navštíví koho. 1. "My navštívíme jeho" = Wir besuchen ihn. Takže 2. "On navštíví ji" =?

honza007
hodnocení

sie?

doplněno 30.10.17 10:27:

Er besuchen -sie?

Mám dojem, že neplavete jen v zájmenech, ale ve všem. Tedy sie je správně, ale jinak:
Přítomný čas:

ich besuche
du besuchst
er/sie/es besucht

wir besuchen
ihr besucht
sie/Sie besuchen
Čtvrtý pád osobních zájmen:
ich - mich
du - dich
er - ihn
sie - sie
es - es
wir - uns
ihr - euch
sie/Sie - sie/Sie

honza007
hodnocení

Já se to zkusím naučit. A tedka když tam mám: Sie- du? To si mám říct ona naštíví tebe?

3. Ona navštíví tebe.
4. Ty navštívíš nás.
5. My navštívíme vás (2. os. mn.č.) .
6. Vy (2. os. mn.č.) navštívíte mě.
7. Já navšívím Vás (vykání - 3. os. mn. č.).

honza007
hodnocení

Ta 3 bude: Sie besuchen no a teďka nevím co si mám říct koho co?

doplněno 30.10.17 11:52:

Já bych tam dal dich ale nejsem si jistý nějak mi to k tomu více pasuje než ty ostatní.

Je mi líto, já se vzdávám. Celý úkol za vás dělat nebudu, já se totiž německy naučit nepotřebuji. Kromě vysvětlení o co v něm jde jsem i vypsala časování slovesa besuchem, správné tvary zájmen a znění vět v češtině. Vy teď musíte jen dosadit 2 správná slova, která máte výše vypsaná, a nezvládáte ani to.
iz*

Mahro, méně je někdy více. Budete-li tazatelům úkoly takhle servírovat na talíři, nikdo (nejen Honza) se nic nenauči.

doplněno 30.10.17 12:35:

Oprava: Budeme-li ...

iz*
hodnocení

0x

Honzo, Mahra za tebe udělala už skoro celý úkol. Doplň alespoň sloveso ve správné osobě a předmět (osobní zájmeno ve 4. pádě).

Trochu napovím → podmět je první zájmeno z dvojice v prvním pádě, k němu je potřeba použít správnou osobu slovesa. A druhé zájmeno bude ve 4. pádě.

Sloveso besuchen se stejně jako slovesa navštívit a navštěvovat pojí se 4. pádem. Kdyby ale bylo použito německé sloveso, které se pojí s jiným pádem než české, nemohl by ses ptát "Koho, co?". Neuč se používat české pádové otázky v němčině!

K osobním zájmenům (zatím) ani k časování sloves není co vysvětlovat. Obojí se musíš naučit.

honza007
A jak se rekne nas? Kdyz jsem ve ctvrtem pade tak jak to zjistim?
doplněno 30.10.17 13:30: Kdyby to bylo stejne jako v prvnim pade jako ich znamena ja tak by to pro me bylo lehci ale nikde jsem takovou pomucku nenasel
Mohl byste si, PROSÍM, přečíst mou druhou odpověď? Když už to nemůžete najít v učebnici...
iz*

Honzo, doplň si k těm zájmenům, která ti Maahra vypsala, české ekvivalenty. (Opravdu za tebe nebudeme dělat všechno.)

Nápověda k zájmenům: já → 4. pád mne; ich → mich; Vy → Vás (při vykání); vy → vás; ihr (tykání více osobám) → ... (doplň!)

doplněno 30.10.17 23:28:

Zdá se, že to s tou snahou se něco naučit není příliš "žhavé"...

honza007
hodnocení

Prostě tomu nerozumím.. Možná je to lehké nebo já opravdu nevím co po mě chcete... První pád zvládnu ale 4 ne.

Ona navštíví tebe je: Sie besuchen dich.

Ty návštívíš nás je: Du besuchst a teďka nevím protože nás je množné číslo takže musím hledat v druhém sloupci.

honza007
hodnocení

Tak jsem se učil a je to správně?

My navštívíme jeho: wir besuchen ihn.

On navštíví jí: er besucht sie.

Ona navštíví tebe: sie besuchen dich.

Ty navštívíš nás: du besuchst uns.

My navštívíme jeho: wir besuchen ihn.

Vy navštívíte mě: ihr besucht mich

Já navštívím Vás: Ich besuche Sie

Vida, je to lepši, ale vidím dvě chyby.
3) sie besuchen dich znamená ONI navštíví tebe, pokud by to byla ONA je to sie besucht dich. V úkolu je jen dvojice sie - du, takže bez znalosti kontextu se dá použít oboje, ale je nutné mít k tomu i správný překlad.
5) v úkolu je dvojice wir - ihr a vy překládáte wir - er (přeloženo je to správně, ale v úkolu je to jinak).

honza009
Mohla byste mi dat jeste par takovych prikladu? Ja kenom jestli uz to chapu dekuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]