Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Osobní zájména 4 pád němčina

Od: honza007

Dobrý den, poradili byste mi se základama? Probíráme osobní zájména ve 4 pádě ale vůbec tomu nerozumím to mich, dich,ihn, sie atd. Ten první pád je jednoduchý ale vůbec nevím jak mám postupovat v tom 4 pádě děkuji. Je to úkol 9

Posílám obrázek

Osobní zájména 4 pád němčina

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

maahra*
hodnocení

0x

Je to kdo navštíví koho. 1. "My navštívíme jeho" = Wir besuchen ihn. Takže 2. "On navštíví ji" =?

honza007
hodnocení

sie?

doplněno 30.10.17 10:27:

Er besuchen -sie?

maahra*

Mám dojem, že neplavete jen v zájmenech, ale ve všem. Tedy sie je správně, ale jinak:
Přítomný čas:

ich besuche
du besuchst
er/sie/es besucht

wir besuchen
ihr besucht
sie/Sie besuchen
Čtvrtý pád osobních zájmen:
ich - mich
du - dich
er - ihn
sie - sie
es - es
wir - uns
ihr - euch
sie/Sie - sie/Sie

honza007
hodnocení

Já se to zkusím naučit. A tedka když tam mám: Sie- du? To si mám říct ona naštíví tebe?

maahra*

3. Ona navštíví tebe.
4. Ty navštívíš nás.
5. My navštívíme vás (2. os. mn.č.) .
6. Vy (2. os. mn.č.) navštívíte mě.
7. Já navšívím Vás (vykání - 3. os. mn. č.).

honza007
hodnocení

Ta 3 bude: Sie besuchen no a teďka nevím co si mám říct koho co?

doplněno 30.10.17 11:52:

Já bych tam dal dich ale nejsem si jistý nějak mi to k tomu více pasuje než ty ostatní.

maahra*
Je mi líto, já se vzdávám. Celý úkol za vás dělat nebudu, já se totiž německy naučit nepotřebuji. Kromě vysvětlení o co v něm jde jsem i vypsala časování slovesa besuchem, správné tvary zájmen a znění vět v češtině. Vy teď musíte jen dosadit 2 správná slova, která máte výše vypsaná, a nezvládáte ani to.
iz*

Mahro, méně je někdy více. Budete-li tazatelům úkoly takhle servírovat na talíři, nikdo (nejen Honza) se nic nenauči.

doplněno 30.10.17 12:35:

Oprava: Budeme-li ...

iz*
hodnocení

0x

Honzo, Mahra za tebe udělala už skoro celý úkol. Doplň alespoň sloveso ve správné osobě a předmět (osobní zájmeno ve 4. pádě).

Trochu napovím → podmět je první zájmeno z dvojice v prvním pádě, k němu je potřeba použít správnou osobu slovesa. A druhé zájmeno bude ve 4. pádě.

Sloveso besuchen se stejně jako slovesa navštívit a navštěvovat pojí se 4. pádem. Kdyby ale bylo použito německé sloveso, které se pojí s jiným pádem než české, nemohl by ses ptát "Koho, co?". Neuč se používat české pádové otázky v němčině!

K osobním zájmenům (zatím) ani k časování sloves není co vysvětlovat. Obojí se musíš naučit.

honza007
A jak se rekne nas? Kdyz jsem ve ctvrtem pade tak jak to zjistim?
doplněno 30.10.17 13:30: Kdyby to bylo stejne jako v prvnim pade jako ich znamena ja tak by to pro me bylo lehci ale nikde jsem takovou pomucku nenasel
maahra*
Mohl byste si, PROSÍM, přečíst mou druhou odpověď? Když už to nemůžete najít v učebnici...
iz*

Honzo, doplň si k těm zájmenům, která ti Maahra vypsala, české ekvivalenty. (Opravdu za tebe nebudeme dělat všechno.)

Nápověda k zájmenům: já → 4. pád mne; ich → mich; Vy → Vás (při vykání); vy → vás; ihr (tykání více osobám) → ... (doplň!)

doplněno 30.10.17 23:28:

Zdá se, že to s tou snahou se něco naučit není příliš "žhavé"...

honza007
hodnocení

Prostě tomu nerozumím.. Možná je to lehké nebo já opravdu nevím co po mě chcete... První pád zvládnu ale 4 ne.

Ona navštíví tebe je: Sie besuchen dich.

Ty návštívíš nás je: Du besuchst a teďka nevím protože nás je množné číslo takže musím hledat v druhém sloupci.

honza007
hodnocení

Tak jsem se učil a je to správně?

My navštívíme jeho: wir besuchen ihn.

On navštíví jí: er besucht sie.

Ona navštíví tebe: sie besuchen dich.

Ty navštívíš nás: du besuchst uns.

My navštívíme jeho: wir besuchen ihn.

Vy navštívíte mě: ihr besucht mich

Já navštívím Vás: Ich besuche Sie

maahra*

Vida, je to lepši, ale vidím dvě chyby.
3) sie besuchen dich znamená ONI navštíví tebe, pokud by to byla ONA je to sie besucht dich. V úkolu je jen dvojice sie - du, takže bez znalosti kontextu se dá použít oboje, ale je nutné mít k tomu i správný překlad.
5) v úkolu je dvojice wir - ihr a vy překládáte wir - er (přeloženo je to správně, ale v úkolu je to jinak).

honza009
Mohla byste mi dat jeste par takovych prikladu? Ja kenom jestli uz to chapu dekuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]