Nejste přihlášen/a.
Co chcete slyšet? za úkol jste dostali PŘEČÍST KNIHU. Knihu a ne nějaký výpis. Pokud se vám nechce plnit úkoly ze školy, tak tam nechoďte a jděte pracovat. Nebo polopatě, pokud stále nechápete: když kuchař dostane za úkol vykuchat rybu, tak ji má vykuchat. Když ji upeče tak jak je, tak to nebude k jídlu. Jste na střední škole a jedna kniha vám neublíží, nebo vám neubere tolik času, abyste o něco přišel na fejsbuku nebo jiných lákadlech internetu.
Já bych šel cestou efektivity. Takže bych v první řadě uvažoval nad tím, co má být výsledkem. Jestli "formální" zápis ve čtenářském deníku, jednorázová prezentace nebo jestli se s knihou bude dál pracovat. A podle toho bych se rozhodl, zda ji číst nebo jen vyhledat zdroje.
Vždycky jsem byl zdatný čtenář, na střední jsem měl načteno minimálně 3x víc než spolužáci, ale přesto (nebo právě proto) jsem měl odpor číst knihy, které jsem si sám nevybral, tj. ne ze zájmu, nýbrž z donucení.
Kterou knihu? Já moc ráda čtu, takže bych doporučila knihu přečíst. "Povyprávět svými slovy" zvládnete to, co jste četla. "Povyprávíte"-li cizí obsah, nejspíš to učitel/ka pozná.
Mám ale pár knih, které jsem přes jejich všeobecnou oblíbenost a "povinnou znalost" nedokázala "strávit". Teď si vzpomínám jen na Máchův "Máj" a Haškovy "Osudy dobrého vojáka Švejka", ale určitě bylo i několik dalších.
já jsem nikdy čtenářský deník nedělal a ani nečetl..jediná vyjímka byla, že jsem něco zmastil k maturitě, abych splnil podmínku pro připuštění...co tam bylo nalhaný už nevím..byly to ty tradiční díla, které zná každej a nebo to byly díla, které neznala ani učitelka, takže sem si mohl vymýšlet v případě nouze co jsem potřeboval..důvod proč jsem nečetl je 1) mě to nebaví 2) nechtěl jsem se okrádat o svůj volný čas, kterého jsem měl na SŠ minimum takovýma nesmyslama...byl jsem rád, že jsem byl rád..má rada?..najdi si obsahy děl na internetu a opiš to
Zkusil bych se prokousat aspoň pár stránkami, třeba vás to chytne. Samozřejmě, i když napíšete název knihy a někdo vám napíše, že je skvělá, ať si ji přečtete, tak Vám se líbit nemusí. Pokud se Vám kniha nelíbí, cítíte, že nemá žádnou přidanou hodnotu, asi bych se poohlédl po nějakých rozborech (na milujemecestinu.cz jsou skvělé). Ale čtení knížek je ještě lepší
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.