Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Absolvování kurzů

Od: monik odpovědí: 5 změna:
Dobry den chci se zeptat kdyz se mi nepovede udelat maturita a budu mit jen zakladku,ikdyz ctyri roky budu mit udelane akorat bez maturity.Potom bych si udelala nejake kurzy na obor ktery me zajima daji mi praci v tomto oboru?nebo kurzy nestaci a musim mit aspon vyucni list?dekuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

1x
To je hodně specifické. Jsou pracovní obory, kde stačí mít základní vzdělání a kurz slouží pouze k lepšímu zvládnutí činnosti, jsou pozice, kde musíte mít nejmíň příslušné vzdělání či oprávnění.
Dobře je to vidět v podnikání na živnostech. Jsou živnosti volné, vázané a koncesované. Na každou z nich je požadováno jiné minimální vzdělání (a samozřejmě další požadavky).
monik
hodnocení

Dělám kosmetickou školu ale mam dost spatne znamky a mam co delat abych to dala aspon na 4.Ale strasne me zajima zdravotnictvi a psychologie.Premyslela jsem o maserskych kurzech.Chtela bych si pri nejhorsim dodelat aspon vyucni obor ale nejblizsi dva roky to asi nezvladnu protoze jsem ve spatne financni situaci a potrebuji co nejdrive praci.
vilik*
Tak zrovna masáže patří do vázaných živností a jestli se nepletu, je nutné lékařské vzdělání NEBO masérský kurz, ten ovšem pouze po ukončení SŠ. Požadavky platí i pro zaměstnance.
Takže se vykašlete na všechno ostatní a udělejte jakoukoliv střední školu nebo učiliště, klidně na čtyřky. A i v případě, že si vyberete jinou práci, je lepší střední vzdělání mít.

hodnocení

1x

Pořád budete mít jen základní vzdělání - může se to projevit na platu, bude se vám hůř hledat práce a podobně. Jsou místa, kde je střední vzdělání přímo požadováno, i když znalosti dotyčného můžou být slabší, než u absolventa kurzu.

hodnocení

0x

@monik - Premyslela jsem o maserskych kurzech.

K tomu potřebujete odbornou zůsobilost a každá rekvalifikace nemusí být ta pravá:

Podmínku odborné způsobilosti ale musí splňovat také zaměstnanci, kteří činnost fakticky provádějí. Odbornou způsobilostí se v tomto případě rozumí:

odborná způsobilost k výkonu povolání lékaře a specializovaná způsobilost v oboru specializace rehabilitační a fyzikální medicína nebo tělovýchovné lékařství podle zvláštního právního předpisu, nebo

odborná způsobilost k výkonu povolání fyzioterapeuta nebo maséra nebo nevidomého a slabozrakého maséra podle zvláštního právního předpisu, nebo

vysokoškolské vzdělání ve studijním programu a studijním oboru rehabilitačního nebo tělovýchovného zaměření, nebo

osvědčení o rekvalifikaci nebo jiný doklad o odborné způsobilosti pro příslušnou pracovní činnost vydaný zařízením akreditovaným podle zvláštních právních předpisů, nebo zařízením akreditovaným Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy nebo ministerstvem, do jehož působnosti patří odvětví, v němž je živnost provozována, nebo

doklad o uznání odborné kvalifikace podle zvláštního právního předpisu

businessinfo.cz/...

Další informace třeba tady

ipodnikatel.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]