Ahojte všichni, měla bych otázku ohledně maturity. Letos v květnu jsem měla první termín, ale bohužel mi nevyšla mz z matematiky, jinak vše ostatní mám splněné... Přihlásila jsem se tedy na podzimní termín, ale ani tam jsem s matikou neuspěla. Teď se samozřejmě nabízí opět jarní termín příštího roku, ale já bych se chtěla zeptat, jestli by šlo přihlásit se až na podzimní termín a jarní vynechat. (Někde jsem četla, že maturitu lze dodělat do 5ti let ukončení střední školy, tak nevím, jestli je to možné i když už mám některé zkoušky za sebou a chybí mi už jen ta jedna) Děkuji všem za odpovědi
Je Vám jasné, že dokud nesložíte i zkoušku z matematiky, máte jako poslední ukončené vzdělání jenom základní vzdělání?
Zkoušku odložit můžete, ale nedoporučuji to. Podle mých zkušeností čím dále od ukončení školy, tím nižší úspěšnost u zkoušek (tím hůře se maturantům ke zkouškám připravuje).
Prostě si nepodáte přihlášku. A je Vám jasné, že naprostá většina těch co to odkládá, už neodmaturuje?
beataa
Tak díky za odpověď a já odmaturovat právě chci, už teď vidím, jak těžké je najít si práci bez maturity... ale bohužel potřebuji na to více času, ta matika do hlavy leze opravdu těžko :D
prace
Během pěti let můžete si podat přihlášku. Jste si vědoma toho, že to málo, co z matiky máte v hlavě nyní, do podzimu příštího roku zpomenete? Neodkládejte termín, do jara času dost na doučení matiky.
Nevím přesně,jak je to u maturity. Ale u státnic na vysoké se přihláška vyplňovala předem a mohla jste si vybrat z jarního nebo podzimního termínu. Já také šla na podzim,hlavně ze zdravotních důvodů,kvůli mému zdravotnímu stavu jsem potřebovala více času. Určitě si můžete vybrat i termín maturity,jednoduše se na jarní nepřihlásíte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.