Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak lze odložit maturitní zkoušku

Od: beataa odpovědí: 6 změna:
Ahojte všichni,
měla bych otázku ohledně maturity. Letos v květnu jsem měla první termín, ale bohužel mi nevyšla mz z matematiky, jinak vše ostatní mám splněné... Přihlásila jsem se tedy na podzimní termín, ale ani tam jsem s matikou neuspěla. Teď se samozřejmě nabízí opět jarní termín příštího roku, ale já bych se chtěla zeptat, jestli by šlo přihlásit se až na podzimní termín a jarní vynechat.
(Někde jsem četla, že maturitu lze dodělat do 5ti let ukončení střední školy, tak nevím, jestli je to možné i když už mám některé zkoušky za sebou a chybí mi už jen ta jedna)
Děkuji všem za odpovědi :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

1x

Je Vám jasné, že dokud nesložíte i zkoušku z matematiky, máte jako poslední ukončené vzdělání jenom základní vzdělání?

Zkoušku odložit můžete, ale nedoporučuji to. Podle mých zkušeností čím dále od ukončení školy, tím nižší úspěšnost u zkoušek (tím hůře se maturantům ke zkouškám připravuje).

hodnocení

0x

Prostě si nepodáte přihlášku. A je Vám jasné, že naprostá většina těch co to odkládá, už neodmaturuje?

beataa
hodnocení

Tak díky za odpověď :) a já odmaturovat právě chci, už teď vidím, jak těžké je najít si práci bez maturity... ale bohužel potřebuji na to více času, ta matika do hlavy leze opravdu těžko :D
prace

Během pěti let můžete si podat přihlášku. Jste si vědoma toho, že to málo, co z matiky máte v hlavě nyní, do podzimu příštího roku zpomenete? Neodkládejte termín, do jara času dost na doučení matiky.

Stačí dva týdny celodenní přípravy a udělat si všechny testy z předchozích let. Zadání je pokaždé jiné, ale typ příkladů se neustále opakuje.

hodnocení

0x

Nevím přesně,jak je to u maturity. Ale u státnic na vysoké se přihláška vyplňovala předem a mohla jste si vybrat z jarního nebo podzimního termínu. Já také šla na podzim,hlavně ze zdravotních důvodů,kvůli mému zdravotnímu stavu jsem potřebovala více času. Určitě si můžete vybrat i termín maturity,jednoduše se na jarní nepřihlásíte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]