Nejste přihlášen/a.
mě vylili na konci druháku. byla to ta největší pitomost, kterou jsem v životě udělala. v září jsem nastoupila jinam, odkud mě vyhodili za tři měsíce. takže pracák a to mi bylo 17. byla jsem pak rok doma, pak si našla brigádu a nakonec práci, kde jsem 7 let, ptž se bojím, že jinde mě se základkou chtít nebudou. je mi 26 a dodělávám si teď dálkově maturitu. nenech se ze školy vyhodit, budeš litovat. a kdyby se to náhodou stalo, zkoušej se dostat jinam za každou cenu.
Bohužel pro tebe, ředitelé si neoficiálně přeposílají studenty, které vyloučili. Známá to vykládala, je zástupkyní a tak o tom něco ví. Někdy jen stačí informace, že tě vyloučili a na druhou školu už tě nevezmou.
Tak já mám jiné zkušenosti. Školy jsou financovány ,,od kusu´´ tak že věština jich vezme kohokoliv, kdo jen projeví zájem. Takže není problém přejít na jinou školu. Jiná věc je ale to, jaký to má význam. Neznám důvody, proč hrozí vyloučení, ale pokud dotyčný nehodlá skutečně studovat , tedy učit se, připravovat se do školy, tak změna školy nic neřeší, je to jen tahání peněz z kapes rodičů.
Takže na pracák bych asi tazatele nesměroval, ale pokud usoudí, že skutečně chce studovat, lze to zkusit na jiné škole, případně - pokud je maturita nad jeho současné možnosti, tak na učňák. To rozhodně neberu jak něco podřadného, dnes je naopak doba, že dobrý řemeslník vydělává víc, než třeba středoškolák.
Co bys hledal "na pracáku"? Od 16 let se s ukončenou povinnou školní docházkou můžeš klidně živit sám → můžeš nastoupit do práce.
Co na tom, že to budou ty nejjednodušší práce, bez odpovědnosti a nejhůře ohodnocené? S takovým přístupem, jaký jsi předvedl za necelé první čtvrtletí, bys stejně těžko obstál někde jinde.
Nebo se zamyslíš nad tím, co bys pro změnu situace mohl udělat, projdeš své zájmy, vybereš školu obdobného zaměření a kontaktuješ spolu s rodiči jejího ředitele. Dále budeš postupovat podle dohody s ním.
Nečekej na vyloučení, začni jednat hned → teď máš na přestup větší šanci. A na nové škole se hned na začátku seznam se školním řádem, dodržuj jej a plň své povinnosti (ty budeš mít i v práci).
Záleží,za co Vás chtějí vyloučit. Každopádně můžete zkusit přestup na jinou školu,případně přijímačky,bude-li to nutné. Informovala bych se s předstihem u ředitelů škol. Pokud byste ale měl být vyloučen za nějaké hrubé porušení například šikanu nebo krádeže,počítejte s tím,že Vás jen tak někam nevezmou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.