Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přípravné knihy k nový maturitě

Od: maturujici odpovědí: 10 změna:

Chci se zeptat, studuji na OA a budu maturovat z Ekonomiky, angličtiny,češtiny a potřeboval bych se zeptat nějakou dobrou knihu s přípravou k maturitám z těchto tří předmětů, aby tam bylo vše co je u maturit (sloh maturitní otázky, testy atd..) Na ceně mi nezáleží...

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mathe
hodnocení

0x

Tak to budeš zklamaný, nic takového neexistuje. Choď do školy, sleduj výuku, dělej si poznámky, plň domácí úkoly - to je nejjistější příprava ;)

annas*
hodnocení

0x

Dají se koupit knihy pro novou maturitu z češtiny a angličtiny, v nichž jsou testy z mluvnice i literatury. Pro opakování učiva jsou dobré knihy např. Český jazyk v kostce, Literatura v kostce. V nich jsou základní informace, které jsou nutné k maturitě.. Možná že je i "kostka" i z ekonomiky.. To nevím. Zeptejte se v prodejně knih, tam Vám určitě poradí.

kytka*

Co chceš dohánět před maturitou, to ti přeci do hlavy samo neskočí.*nevi* Učivo je třeba průběžně vstřebávat a ne si myslet,že zázrakem z nějaké knihy "v kostce" to zachráníš. Nenechávej nic náhodě a buď ve škole pozorný , poznáš ,že to pomáhá.*tuc*

annas*

Uvedla jsem knihu, z níž je možné si učivo zopakovat. Kniha je přehledná. I když se student poctivě učí, před maturitou si musí přece učivo připomenout. Takže s Vámi nesouhlasím, že opakování před maturitou není nutné. I dobrý student si musí před maturitou své získané vědomosti v hlavě srovnat a utřídit. Na to je "svatý týden". Záleží na něm, jak se poctivě připravoval po celou dobu studia, tedy že opravdu jde jen o osvěžení toho, co má v hlavě.

mathe

Souhlasím s "Kytkou". K úspěšnému složení maturitní zkoušky je třeba učit se průběžně, chodit do školy. Ve škole se také v průběhu maturitního ročníku opakuje to, co je na dané škole k maturitě potřebné. Texty jako je "Odmaturuj z ...", různé "Kostky" apod. jsou po odborné stránce dost strašné a ke slušnému výsledku u maturity v žádném případě nestačí. Znám je velmi dobře a zdá se mi, že jde především o to, jak ze studentů vytáhnout peníze. Jediná možnost je chodit do školy a řídit se tím, co říká učitel.

kytka*

To jsou jen zkušenosti a děkuji mathe-*placni* dnes mají mladý ve zvyku vše kupovat tyto blbečníky ,ale já proto nejsem ,co mámv hlavě to nikdo nevezme. ;)

annas*

I když se student poctivě učí celé čtyři roky, přece si musí před maturitou učivo zopakovat. Jistě že "kostky" nejsou ideální, ale tvrdíte, že při průběžném učení by mu vědomosti z hodin měly stačíit. Tedy by se měl student při opakování uvědomit, , že "kostka" poskytuje jen základní informace, které nejsou vyčerpávající. Ty může doplnit tím,, co slyšel ve škole třeba v prvním ročníku a podle Vás si to určitě dobře pamatuje! To bývalo kdysi, nikoliv dnes. U maturitní zkoušky z češtiny se rozebírá text, četba, literatura i mluvnice. Ve 1/4 hodině nejde o podrobnosti, ale o určitý přehled, orientaci v pojmech atd.

mathe

Ještě doplnění k předchozí odpovědi - existují i různé "souhrnné přípravné texty k maturitě" z ekonomiky a účetnictví - před jejich použitím ale musím přímo varovat! Tyto texty jsou vzhledem k častým změnám v ekonomické a účetní praxi zastaralé a maturanta, který se z nich připravuje, snadno poznáte - s bohorovnou jistotou u zkoušky prezentuje informace, které nezřídka řadu let neodpovídají skutečnosti *smich*.

kveta*

No teda,Ty budeš mít co dělat.Už ten nadpis!Snad ..."nějaké přípravné knihy"...ne?

K otázce:Nejlepší je zkoušet si vypracovat (nejlépe všechny) otázky ,témata k maturitě a to co nejpoctivěji.Tím se dá hodně naučit,když si to člověk musí napsat,něco mu v hlavě uvízne.Ovšem ručně ,ne zkopírovat z pc.Ovšem pokud jsi se celé roky neučil,těžko to za týden zmákneš.Začni jazykem českým ;)

doplněno 18.04.10 19:35:

a ..."k nové maturitě..";)

maturujici
hodnocení

Dobrý den, nevím jak jste přišli na to, že jsem celé roky nic nědělal, ale knihu chci proto, abych zjistil co bude u maturit a aby jsem si vyzoušel co umím, popřípadně neco doplnil. Jinom mimochodem teprve budu končit druhák...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]