Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký je výsledek?

Od: melda* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

prosím o sdělení, zda počítm správně. Matematika mi nikdy zrovna nešla...

60 / 5 (7-4)=

Já myslela, že je to 4...ale mám to špatně. Tak 36?

Děkuji:)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jsem také pro 36. *palec*

isteron
hodnocení

0x

Čo znamená v matematike /?

melda*
hodnocení

má to být děleno...

Samozřejmě to je 36. Hlavně, jestli víš, proč to je 36 a ne čtyři, jak jsi si myslela.
melda*
hodnocení

to právě nevím. Myslela jsem, že násobení má přednost, tak jsem nejdřívě spočítala 5(7-4) =15 a následně jsem dala 60/15 = 4. Jak říkám, matemetika není moje parketa.

Násobení a dělení jsou rovnocené operace a mají přednost před sčítáním a odčítáním. Pokud je příklad zapsán jak jsi uvedla pochopitelně nejdříve přijde na řadu závorka, no, a pak se postupuje zleva, tedy 60 / 5 = 12, 12 x 3 = 36.

blanka33*
hodnocení

0x

60:5 (7-4)=

Řekni si, že jsou to jakoby dva příklady. To znamená 60:5= a 7-4=

Samozřejmě přednost má vždy závorka. (7-4)= 3

To máme jeden příklad spočítaný a teď přijde na řadu druhý. 60:5= 12

A protože před závorkou nemáme žádné znaménko, tak si tam musíme představit x. 60:5x(7-4)

Takže 12x3= 36 ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]